5 koraka do blistavog tena

Leto je pred nama, a to sa sobom nosi veću otkrivenost površina kože. Pod svetlošću sunca, svaka nepravilnost na licu i telu postaje vidljivija, i to se ponekad odražava  i na naše samopouzdanje.

kvartmagazin 1Osim toga, UV zračenje sunca je štetnije, naša koža je u opasnosti od sunca i stvaranja opekotina, a i hidriranost je značajno manja. Svi ovi faktori negativno utiču na naš ten. Kako bismo iz leta i toplote izvukli ono najbolje za našu kožu, moramo se naoružati znanjem i upornošću, na putu do blistavog tena.

Adekvatno čišćenje kože

Higijena je ono što usvajamo još od malena. Ono što pak ne učimo je to da je naša koža osetljiva i da prevelika količina spiranja njenog prirodnog zaštitnog sloja može biti i štetna. Zbog toga je jako važno pametno birati gelove za tuširanje i sredstva za čišćenje lica. Izbegavajte veštačke supstance, gelove za tuširanje koji se previše pene i preveliku količinu kozmetičkih sredstava. Birajte one preparate koji su obogaćeni prirodnim ekstraktima i uljima. Odstranite mrtve ćelije kože pilingom bar jednom u dve nedelje. Kada skidate šminku, koristite micelarnu vodu ili neki sličan blagi preparat kojim nežno trljate kožu i izbegavate mehanička oštećenja.

Zaštita od sunca

Zaštita od štetnog sunčevog zračenja alfa je i omega lepe i negovane kože lica i tela. Leto nije jedino godišnje doba kada moramo da se štitimo od sunca – negativno UV zračenje pogubno je po našu kožu i ubrzava starenje tokom cele godine. Zato je prvi korak nege pre izlaska iz kuće nanošenje kreme ili ulja koji nas štiti od sunčevog zračenja. Ulja suncokreta, slačice i koštica maline imaju prirodne zaštitne faktore i druga blagotvorna dejstva, pa mogu biti dobar izbor ako želimo da odmenimo veštačke kreme. Sa druge strane, važno je da dnevne kreme koje koristimo sadrže UV faktor.

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri pouzdan su metod kojim povećavamo volumen kože, konturišemo jagodice i redukujemo fine bore i linije na licu. Nakon aplikovanja lokalne anestezije u vidu kreme, hijaluronski fileri se injektuju u kožu ubrizgavajući tako hijaluronsku kiselinu, prirodan sastojak koji se i inače proizvodi u našoj koži, kako bi se obnovila njena elastičnost i hidriranost. Krajnji rezultat ovog tretmana jeste blistav ten i smanjena vidljivost nedostataka kože u veoma kratkom vremenskom roku i bez negativnih posledica.

Zdrava ishrana

Hrana bogata nutrijentima ne daje nam samo energiju, već i hrani naše ćelije i utiče na izgled naše kože. Još od tinejdžerskih dana mogli smo da naslutimo neizbežnu povezanost prekomernog unosa šećera ne samo sa gojaznošću, već i sa nastankom bubuljica. Sva hrana proizvedena industrijski sadrži određenu količinu toksina, koji se pre ili kasnije deponuju u našem telu u formi celulita, nepravilnosti na koži, a nekada i ozbiljnije narušava naše zdravlje. Sa druge strane, unos vlakana i antikosidanasa povoljno utiče na našu kožu, pa je preporučljivo jesti veliko količinu povrća, i voća. Pojedino voće, poput brusnica  i godži bobica dokazano je povezano sa blistavijim tenom i usporavanjem starenja.

kvartmagazin 2

Kvalitetne kreme i serumi

Kada smo kožu adekvatno očistili, i nahranili iznutra, što ishranom, što hijaluronskim filerima, da bismo svakodnevno održavali postignut balans, potrebno je redovno je negovati, upotrebom kvalitetnih krema i seruma. Bilo da ste poklonik šminke, ili preferirate prirodni izgled, važno je koži pruštiti dobru hidrataciju i zaštitu od spoljnih faktora. Zbog toga se izbor kreme treba vršiti na osnovu njenih sastojaka i birati one kreme koje imaju UV faktor, ali i sadrže supstance poput retinola i hijalurona koji pospešuju elastičnost i hidriranost kože i proizvodnju kolagena. Osim toga, potrebno je odabrati kremu koja odgovara specifično našem tipu kože i onu čija struktura ne iritira previše oči onda kada dođe do slučajnog kontakta sa njima.

Blistavi ten povezan je jednako sa preparatima koje nanosimo na našu kožu spolja, kozmetičkim procedurama ali i ishranom, aktivnošću i načinom života. Da bismo izgledali najbolje moguće ne smemo zanemariti nijedan od navedenih faktora. I na kraju, kada sve preporučeno primenimo, važno je znati da naš izgled izgleda najbolje onda kada znamo da ga nosimo i kada se osećamo sigurno u svojoj koži, te obilujemo samopouzdanjem. Samopouzdanje je karika blistavosti koju nikako ne smemo zanemariti.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *