Da li su alarmi za kuću dovoljni da garantuju bezbednost vas i vaših ukućana?

Kada se govori o bezbednosti doma, bezbednosti neke firme, institucije ili jednostavno, bezbednosti i sigurnosti jedne osobe, najbitnije pitanje koje se postavlja jeste to da li je ono za šta ste se odlučili zapravo dovoljno kako bi garantovalo sigurnost.

I odgovor je uvek tu negde, nikada ne može da bude sasvim potvrdan, jer i pored najboljih sistema zaštite, nekako može da se nađe način da se ti sistemi “pobede”. No, kada razmišljate o sigurnosti svog doma, onda je najbitnije obezbediti ga od mogućih provala koje većinom imaju nameru pljačke, ted a na neki odgovarajući način obezbedite svu svoju imovinu. Osim toga, bezbednost je potrebno garantovati i samim ukućanima, koji prilikom ovakvih nemilih dešavanja dožive i te kako loše stvari koje stvaraju trauma i dugotrajne stresove.

Kuću i privatni posed je moguće zaštiti na dosta načina. Tu su oni najednostavniji, kao što su zaključavanje kapije u svako doba dana ili noći, ulazna vrata koja su ojačana, pas čuvar, pa sve do onih veoma kompleksnih, od alarma za kuću, preko video nadzora i samog ljudskog obezbeđenja. Sagledavajući sve to, jedan od najprihvatljivijih načina da osigurate svoj dom i ukućane u njemu, jesu alarmi za kuću, ali se i opet pitanje postavlja, da li je to dovoljno, pa bi bilo dobro izvesti pravi odgovor. Više o alarmima za kuće i cenama istih informišite se na sajtu ProCar.

Efikasnost alarma za kuću

Efikasnost alarma za kuću ide u dva osnovna pravca. S obzirom na to da se prilikom nasilnog ulaska u kuću oglašava veoma jakim alarmom, odnosno, upozoravajućim zvukom, često se dešava da provalnici odmah napuste posed iz straha da će biti uhvaćeni i otkriveni.

Pored toga, ono važnije, jeste aktiviranje celog sistema koji šalje znak da se u vašoj kući događa nešto loše, čime se brzo reaguje i ekipe nadležnih organa ili telohranitelja dolaze na vašu adresu kako bi se sve osguralo što pre, te kako bi se prošlo bez posledica, a hvatanjem počinioca krivičnog dela.

Jednostavno funkcionisanje

Ukoliko uzmemo za primer video nadzore, sigurno je da oni imaju veliki učinak, jer prave snimke nekih sumnjivih kretnji, radnji, te snimke napada, čime je lakše otkriti počinioce. Ali, ništa kao alarmi za kuću neće aktivirati čitav pojas zaštite koji se brine o bezbednosti vašeg doma, a da se pri tome radi o sistemu koji je veoma lak za upotrebu i koji sasvim jednostavno funkcioniše.

Sve što je potrebno jeste da kratkim kodom deaktivirate alarmni sistem kada ste u kući, te da ga aktivirate kada ste van nje.

Bežični sistem

Alarmi za kuću jesu fizički povezani sa samim domom u kojem živite. Međutim, nekadašnji alarmi za kuću su imali isključivo opciju da se aktiviraju pri napadima, te da obaveste nadležne, što svakako jeste njihova najbitnija funkcija, ali danas ipak postoje alarmi za kuću koji su deo bežičnog sistema.

Dovoljno je da alarm povežete putem aplikacije sa svojim mobilnim telefonom, čime dobijate još mnogo dodatnih opcija, od toga da alarm za kuću možete aktivirati i van nje, kada zaboravite da to uradite prilikom  izlaska, te i da ga deaktivirate dok ste negde vani. Osim toga, tu su danas i opcije nadgledanja samog doma, budući da instalaciju alarma za kuću često prati i ugradnja neke manje kamere.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *