Dečiji rođendani – gde ih proslaviti i čime poslužiti goste?

Dečiji rođendani su ogroman užitak za decu i ona ih uvek sa toliko ushićenja očekuju. Nisu ravnodušni naravno ni oni stariji, počevši od roditelja, preko tetaka, ujaka, sestara, braće, prijatelja, kumova, rođaka i drugara iz vrtića i škole.

Na dečijim rođendanima uvek vlada neka posebna, topla atmosfera. Gledajući koliko je malo deci potrebno da budu srećna, prisećamo se onih dana kada smo i mi bili u njihovim godinama i evociramo možda najlepše uspomene naših života. Naravno da je na roditeljima najveći pritisak, jer treba sve to organizovati, posebno ukoliko se na rođendane pozivaju i odrasli, a ne samo deca. Dva glavna pitanja koja se postavljaju kada je organizacija dečijih rođendana u pitanju su: gde proslaviti i čime poslužiti goste?

Proslava dečijeg rođendana

Stan ili kuća – kada nema druge opcije

U poslednje vreme malo je onih dečijih rođendana koji se proslavljaju u stanu ili u kući. Nekada su se rođendani samo u kućama i slavili, međutim, danas mnogi roditelji to izbegavaju, jer postoji pregršt drugih, praktičnijih opcija. Ipak, oni koji nemaju druge opcije odlučuju se za sopstveni dom. Roditelji tada jesu zapravo pod najvećim stresom, jer moraju da vode računa o deci, moraju da vode da deca nešto ne polome, da se ne povrede trčeći po kući i pipajući možda neke stvari i predmete koje mogu biti opasne po njih. Ipak, lepo je kada vam stan ili kuću ispune deca i kada baš da dečija graja dopire iz vašeg stana. Sa druge strane sve je na vama – da poslužite decu, da im prinesete, da ih animirate i slično.

Dvorište – idealna opcija za letnje rođendane

Svi oni koji imaju veliko dvorište i tu sreću da su im deca rođena u letnjim mesecima, mogu da predahnu, jer je idealno organizovati dečiji rođendan upravo u ovakvom ambijentu. Još je bolje ukoliko su roditelji kreativni i ukoliko taj prostor urede još malo, improvizuju, naprave igralište, podijum za igru, tunele i bilo šta slično što će deci biti interesantno. Ovde nema rizika od toga da se nešto može polomiti ili pokvariti, a pritom deca imaju veliki prostor da trče i da se zabavljaju.

Igraonica – najisplativije rešenje sa najmanje brige

Igraonice su ipak najbolje rešenje kada su u pitanju velike dečije rođendanske žurke. To je prostor koji je napravljen samo za to i u potpunosti prilagođen dečijim potrebama. To je mesto koje je prepuno igračaka, sprava za igranje, penjanje, skrivanje. To je mesto koje ima i animatore i one koji paze na vašu decu, a veće igraonice imaju i prostor za odrasle. Tako da je ovo opcija gde i vi kao roditelji možete maksimalno da uživate i da se opustite, baš kao i vaša deca.

deciji rodjendan

Čime poslužiti goste? Ketering za dečije rođendane

Jedna od opcija je svakako da sami pripremate hranu, međutim, ukoliko je u pitanju veliki broj dece i odraslih onda se definitivno preporučuje ketering za dečije rođendane, jer su to pripremaju agencije koje imaju i te kako mnogo iskustva u pripremi i tačno znaju šta je to što će se dopasti deci i šta je to što će zadovoljiti odrasle. Deca naravno vole sve što je šareno, što je interesantno, vole pice i pomfrite, vole uglavnom one malo nezdravije stvari. Međutim, kada je ketering u pitanju, hrana koju spremaju ketering agencije i te kako može da izgleda privlačno, a da bude zdrava. Stariji naravno obraćaju pažnju na to šta se nalazi u tanjiru, ali i na količinu. Na ovim prostorima jako je važno dobro se najesti i generalno svi više vole da vide pune tanjire i naravno meso ne sme da izostane. Tako da, ketering za odrasle može da uključuje interesantne kanapee na primer, ali onda se naravno očekuje neki roštilj ili neki spcijalitet. Jer kako se zadovoljiti samo kanapeima?

Zašto je ketering najbolja opcija za dečije rođendane?

  • raznovrsnost i pristupačne cene; 
  • ketering agencije znaju da ocene potrebnu količinu hrane za određeni broj gostiju; 
  • ketering je apsolutno prilagođen svim dečijim čulima – počevši od izgleda hrane, preko predivnog mirisa do savršenog ukusa;
  • odlučivanje i naručivanje keteringa oduzima jako malo vremena, dok spremanje oduzima dane.

Ponuda ketering agencija

S obzirom da smo već napomenuli da ketering agencije nude različite vrste menija i da je njihova ponuda bogata i raznovrsna, ne može se o svakoj stavci pojedinačno govoriti. Postoji i opcija da vi sami, na osnovu njihove ponude, osmislite tačan meni, ali su meniji već unapred određeni, kako bi posao maksimalno bio olakšan gostima. Mi smo uz stručnu pomoć ljudi iz BNB keteringa pokušali da celokupnu ponudu na tržištu grupišemo u tri kategorije. Naravno da postoji još mnogo kategorija, ali ovo bi bilo nešto najokvirnije, kako biste znali otprilike šta vama odgovara.

Klasičan meni – bogata ponuda raznovrsnih kanapea

Klasičan meni obuhvata ponudu raznoraznih kanapea. Na tanjirima, tačnije stolovima će se naći razni, šareni, ukusni i slasni kanapei. Tu spadaju kanapei sa šunkom, sirom, suvim mesom, pilećim ili svinjskim, pečenicom, zatim, razni kanapei sa namazima poput humusa, urnebesa, ruske salate. To je najjeftiniji meni. Ukoliko želite da ga nadogradite, onda u toj ponudi u okviru keteringa za dečije rođendane mogu da se nađu i slane tortice, zatim, zalogajčići sa mesom i kačkavaljem, kobasicom, projice, pitice, parčići piletine u čašicama, mini sendviči i slično. Ova vrsta keteringa se pre svega preporučuje kada se rođendani održavaju u igraonicama i ne traju dugo, te će ova vrsta hrane i količina biti sasvim dovoljni.

Švedski sto

Kada rođendani ipak duže traju i kada je predviđeno da gosti ručaju ili večeraju, onda ketering treba sasvim drugačije da izgleda. Meni u vidu švedskog stola zapravo uključuje i raznovrsnu ponudu kanpaea, ali to je tek predjelo. Zatim ovaj švdeski sto uključuje i tanjire sa suhomesnatim proizvodima, zatim slane torte, kiflice, pite, proje. Obično to budu kiflice sa sirom, picom, spanaćem u zavisnosti od toga koliko je ketering agencija kreativna. Naravno ponuda uključuje i neku vrstu mesa, obično je to pohovana piletina sa susaom i nekim prilogom, a to može biti pomfrit ili pirinač, opet zavisi od toga kakve su vaše želje.

Lux ketering

Lux ketering se obično odnosi na one menije koji su veoma bogati raznovrsnim jelima. Lux ketering uključuje i klasičan meni i švedski sto i još mnogo toga. Na primer lux meni uključuje i kanapee sa lososom, zatim dimljenu piletinu, cezar salatu,italijasku i francusku salatu, raznovrsna ukusna peciva, juneću salatu, filete razne ribe, kao i dimljenu ribu, slane rolate, poput rolata sa makom, sa spanaćem, zatim, koktel gibanice i mnoge druge interesantne stvari.

Šta je posebno kod keteringa za dečije rođedane? 

Prethodno samo naveli šta sve uključuje ketering, međutim, iz tih redova se nigde ne može pročitati zašto bi to deci bilo posebno interesantno. Elem,ima mnogo razloga za to. Kanapei, koji se pripremaju za decu i za odrasle nisu istih oblika, iako imaju iste sastojke, na primer. Naime, kanapei za decu su raznih oblika, u obliku psa, kornjače ili nekih drugih omiljenih dečijih crtanih junaka ili likova. Za decu su tu i mini burgeri, zatim projice u obliku oblačića, leptirića, cvetića. Što je ketering agencija kreativnija, to će deca na rođendanu više uživati u hrani i verovatno će sve sa slašću i pojesti.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *