Izlet do glavnog grada

Vrelo leto je pred nama, a odmora nema ni na vidiku. Da li zbog nedovoljnonovca, nepovoljnih aranžmana ili nezgodnih poslodavaca, ali ove godine ipak morate da se odreknete mora. A zašto onda ne priuštite sebi kratak predah u glavnom gradu? Uvek se može naći povoljna karta do Beograda, a svakako i smeštaj na dan, dva.

Aprtmani Beograd su prilika za svakoga, jer cene su prilagođene svačijem džepu, a ako ipak želite drugačiji vid smeštaja, jer apartmani vam ne delujju primamljivo uvek se možete raspitati da li ima soba za izdavanje. Da ne biste lutali i gubili vreme, jer ga ionako nemate na pretek, rezervišite svoje prenoćište online. Danas ae apartmani u Beogradu mogu pronaći na raznim sajtovima, baš kao i brojne ponude i usluge hotela u Beogradu, pa čak i hostela u prestonici.

Siđi do reke…

Bez obzira da li ste krenuli na odmor, pa usput svratili i do Beograda na nekoliko dana ili ste ipak od onih koji će letovati na beogradskim rekama i uživati u beogradskom moru ili ste pobegli samo na vikend, jedno je sigurno, i Dunav i Sava imaju šta da ponude. Druga najveća evropska reka pruža Beograđanima priliku da leto provedu na plaži Lido na Velikom ratnom ostrvu, dok savska Ada Ciganlija leti okuplja i na desetine hiljada kupača dnevno.

Nemate mnogo vremena za kupanje, pa biste da iskoristiti vreme za šetnju pored reke? Svi oni koji vole mirnu šetnju i ušuškano mesto, onda je idealna prilika da posetite Savski kej. Ukoliko pak niste ljubitelji novobeogradskih blokova, možete šetati duž Save od Brankovog mosta do Ušća, a ako pak volite urbaniju atmosferu i veću gužvu onda je Dunavski kej pravo mesto za vas. Desna obala Dunava nudi i priliku da posetite teniske i druge sportske terene, a osim prelepog pogleda, šetnjom duž Dunava možete stići i do starog dela grada, tačnije do Dorćola. Ukoliko vas šetnja umori, odmor i predah, kao i brojne ponude splavova i kafića učiniće da vam se povrati snaga za dalje razgledanje.

Beograd – grad sa tri ostrva

Jeste li znali da Beograd ima tri ostrva? Za Adu Ciganliju ste sigurno čuli, mnogi su čuli i za Veliko ratno ostrvo, dok za ljubitelje mira i tišine preporuka je Ada Međica, malo savsko ostrvo do kojeg se jedino čamcem može doći.

Malo ko zna da Ada Međica privlači pažnju turista, jer je ona adekvatna samo za kraće posete i šetnje tokom kojih se mogu videti brojne privatne kućice i sojenice.

Kao što samo ime kaže, Veliko ratno ostrvo imalo je veoma važan značaj u odbrani Kalemegdana. Prevoz do ostrva moguć je čamcem, a za vreme leta postavlja se i pontonski most kako bi se pešice stiglo do plaže. Iako nije glavna plaža Beograđana, Lido ipak mami veliki broj ljudi, pa nije čudo što se u letnjim mesecima traži mesto više u čamcu do Lida. Ostrvo je obaslo šumom, a plaža nije uređena kao što je to slučaj sa Adom Ciganlijom. Stanište je mnogobrojnih vrsta ptica, ali i divljači, tako da ako niste adekvatno opremljeni za Lido, bolje produžite do Ade, jer tamo ima za svakoga po nešto.

Najpopularnije kupalište Beograđana svakako je Ada Ciganlija. Ovo savsko jezero potpuno je prilagođeno potrebama građana, pa pored tuševa i toaleta, tu su i brojne ponude kako uličnih prodavaca, tako i kafića, barova i restorana. Kada vam dosadi kupanje, zabavu možete potražiti na brojnim sportskim terenima, a jedino što vam je od rekvizita potrebno, to je lopta. Za ljubitelje egzibicionih sportova, preporučuju se golf, kuglana, stene za penjanje, bandži džamping, a mnogi mogu da se oprobaju u ragbiju, američkom fudbalu ili bejzbolu. Ukoliko vozite rolere ili bicikl, brojne staze kojima je Ada ispresecana omogućiće vam dobru rekreaciju, a dečija igrališta ponudiće i brojne aktivnosti za vašu decu.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *