Kako do savršenog dekoltea?

Brojna istraživanja i ankete koje se sprovode među pripadnicima muškog pola pokazuju da muškarce najviše na ženskom telu privlače grudi, pa nije ni čudno što žene žele posebno da istaknu svoj dekolte i učine ga što izazovnijim. Priroda nije svim ženama bila podjednako naklonjena kada su u pitanju veličina i oblik grudi, pa neke dame pribegavaju različitim načinima za uvećanje grudi.

Masaža grudi

Puno žena tvrdi da je uz pomoć masaža učinilo grudi i većim i čvršćim, a efekti su izraženiji ako se koristi i neka krema za rast grudi. Naravno da se rezultati neće videti ako masažu ne sprovodite svakodnevno, pa dame moraju biti veoma disciplinovane da bi bile zadovoljne rezultatima. Pored toga što će grudi biti lepše, masažom se podstiče cirkulacija, a ona ima i svoje zdravstvene prednosti.

Masaža grudi se naročito savetuje ženama posle 35. godine, kao i ženama koje su rađale i dojile, jer se tada dešavaju velike promene na grudima. Neka istraživanja pokazuju da je dobro i naizmenično korišćenje tople i hladne vode tokom tuširanja, nakon kojeg se savetuje blagi piling ili utrljavanje neke kreme laganim kružnim pokretima odozgo na gore. Neophodno je da masaža traje minimum 5 minuta.

Push up grudnjaci

Push up grudnjaci će vaš dekolte učiniti izazovnim i pružiti vam veće samopouzdanje. Na tržištu se mogu naći i druge vrste grudnjaka sa različitim umecima uz pomoć kojih će vaše poprsje izgledati čak za broj veće.

Push up grudnjaci se nikako ne savetuju damama sa velikim grudima, jer ne treba preterivati, ali će dobro pristajati ženama sa srednjim i malim poprsjem.

Hrana od koje rastu grudi

Neka istraživanja pokazala su da se grudi mogu povećati i prirodnim putem, unosom hrane bogate estrogenom. Namirnice bogate estrogenom su soja kao i svi proizvodi od soje, mleveni lan, mahuranke, orašasti plodovi, suncokret, susam, leblebije, kukuruz, beli luk…

Čaj od piskavice

Možda niste čuli za piskavicu, ali dokazano je da ova neverovatna biljka ima brojna lekovita i estetska svojstva, a da konzumiranje čaja od piskavice utiče na rast grudi. Nije loše pokušati a pogotovo se savetuje damama koje pate od manjka samopouzdanja zbog svog dekolteta, a ne smeju da se usude da idu pod nož i hirurški povećaju grudi.

Osim što će se povećati obim grudi, pijenje ovo čaja će povoljno uticati na vaš probavni sistem, kao i jačanje imuniteta.

Estetska hirurgija: ugradnja silikona

Prvo i osnovno što treba da znate kada je u pitanju ugradnja silikona jeste da ovo nije kozmetički tretman, već hirurški zahvat i da sa sobom nosi određene rizike, kao i svaka operacija. Kada se, ipak, odlučite da odete kod plastičara, tj. estetskog hirurga, važno je da budete realne u svojim zahtevima. Najbolje je povećanje grudi za samo jedan broj više, jer ćete tako izbeći i dodatne komplikacije, a i veštački izgled vašeg dekoltea.

Operacija se sprovodi pod totalnom anestezijom, traje oko sat vremena i žena već istog dana može da ide kući, a zatim sledi postoperativni tok koji podrazumeva da ne nosite ništa teško mimimum mesec dana, ne izlažete se sunčanju i uzdržavate od vežbanja mimimum 6 nedelja.

I pored toga što se u Srbiji godišnje obavi oko 5000 operacija ugradnje implantanata u grudi, i pored toga što hirurzi kažu da je ovo postao rutinski zahvat, komplikacije su moguće, ali ukoliko se sprovede stručno i budete zadovoljne rezultatima, imaćete veće samopouzdanje i osećaćete se poželjnije i privlačnije.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *