Koji su dezeni/boje moderni za ugaone garniture?

Prilikom izbora ugaone garniture, biće dovoljno da sebi postavite pitanje da li želite da one bude prosto pozadina enterijera ili će pak njena namena biti da čitav prostor akcentuje? U skladu sa tim, lako ćete se odlučiti kako za izbor dezena, tako i izbor boja.

Malu pomoć u svemu tome pružiće vam, svakako, i naš vodič kroz ugaone garniture, koji istovremeno predstavlja i kombinacije tonova koje su trenutno u trendu i u čijem pisanju su nam pomogli stručnjaci iz kompanije Atlas.

Ugaone garniture koje akcentuju prostor

Ukoliko ne želite da smišljate posebne elemente koji će posebno naglasiti enterijer, dizajneri predlažu da se okrente pametnom izboru ugaone garniture koji će ujedno rešiti i ovaj problem.

Tako veoma lako možete birati ovaj komad nameštaja u neobičnim, apstraktnim šarama: sitnijim za veće, odnosno krupnijim za manje prostore.

U poslednje vreme su veoma popularne ugaone garniture sa dezenom lišća ili krugova, te se i za takve možete odlučiti ako želite da postignete efekat ovog komada nameštaja kao centralnog elementa prostorije.

Kada su u pitanju kombinacije nijansi, okrenite se drečavo zelenoj kao akcentu klasičnih broan-bež prostora, ljubičastoj u svim tonovima kao dobrom pratiocu bele, odnosno žutoj ili narandžastoj za crno-bele ili pretežno sive elemente čitave prostorije.

Color-blocking u dve boje

Izuzetno popularan na modnoj sceni, posle više godina, color-blocking se preselio i na komade nameštaja.

Tako su klasične braon-bež ugaone garniture zamenile one u kombinaciji ljubičaste i žute, narandžaste i bele, zelene i crvene. Dve boje u kojima su pravljene takođe podrazumevaju upotrebu drečavije nijanse jedne, odnosno smirenijeg i tamnijeg tona druge izabrane boje.

Dalje, ovakve ugaone garniture prave se u monohromatskoj verziji, koja podrazumeva jednu boju sedalnog dela, a drugu naslona ili velikih jastuka za naslanjanje. Veoma upečatljive, one su istovremeno i dobro rešenje za akcentovanje prostora ovim komadom nameštaja.

Pruge? Zašto da ne

Nešto za sve one koji vole opuštenije trendove i žele da vizuelno uvećaju dnevni boravak: pruge.

Pruge kao šare ugaone garniture tek odnedavno postaju popularne, a možete ih birati u kombinaciji bele i pastelnih nijansi, ukoliko vam je cilj naglašavanje dela prostorije u kojoj se ovaj komad nameštaja nalazi, i pogotovo ako želite veću dnevnu sobu, makar na prvi pogled.

Istovremeno, pruge se kao rešenje za ugaone garniture mogu birati i vodoravno postavljene, svakako ukoliko je cilj obrnuto – vizuelno smanjiti prostoriju. U tom slučaju bi uz belu trebalo birati i tamniji ton željene boje.

Klasika: jednobojne ugaone garniture

Klasične jednobojne ugaone garniture ostavili smo za kraj jer one uglavnom podrazumevaju odabir ovog komada nameštaja kao pozadine za ostale elemente prostora.

Tako možete birati sada već očekivane bež ili braon koje se lako kombinuju sa belom ili tamnijim nijansama braon nameštaja, odnosno crnu koja je takođe postala klasika.

Ako želite iskorak u poslednje trendove, siva je svakako predlog. Sive ugaone garniture u svim nijansama veoma su popularne već nekoliko sezona, i nema izgleda da će ih smeniti neka druga boja.

Svetlije tonove ove boje birajte za manje prostore i obrnuto, a ukoliko želite da osvežite dnevnu sobu onda možete pogledati i kombinacije sive ugaone garniture sa manjim belim držačima za čaše na rukohvatima.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *