Kuda za doček srpske Nove godine?

Došlo je vreme u godini kada je opet popularno ono čuveno i mnogima iritantno pitanje: „A gde ćeš za Novu?“ Naravno, iritantno je onda kada nemate pojma šta ćete raditi sutra, a kamoli 13. januara, iritantno je kada vam se uopšte i ne slavi Nova godina, a naročito je iritantno kada vam to pitanje postavi neko ko zapravo samo želi da se hvali svojim spektakularnim dočekom i zbog koga ćete se osetiti „jadno“ što još uvek niste počeli da organizujete svoje „najluđe“ veče.

Dakle, to pitanje su već krenuli da vam postavljaju svi redom i vi ste rešili da ih ućutkate tako što ćete napokon znati odgovor na njega. Sedate za sto, uzimate papir i olovku i pišete opcije:

Kućna žurka

Najjednostavnija opcija je svakako organizovati kućnu žurku ili otići na neku. Zapravo, najbolje je otići kod nekog! Date nešto novca za hranu i piće i veče provedete u društvu koje je sasvim u redu, sa kojim možete da gledate filmove, pričate, slušate muziku ili, u malo lošijoj varijanti, pratite novogodišnji program na TV-u, u 00:00 se izljubite i sa onima koje znate i sa onima koje ne znate i to je to, posle idete kući. Naravno, kućna žurka može da bude i najbolji provod ikad, ali obično se ispostavi da je kao i svako drugo veče kada okupite prijatelje. Dakle? Ipak ne.

Klub ili kafana

To vas dovodi do sledeće opcije koja je takođe vrlo poznata – sa društvom odete na „javnu“ žurku, odnosno, u neki klub ili kafanu. Veče kao i svako drugo, samo što su svi mnogo svečanije odeveni, a ulaz ste platili papreno. Pritom, bez obzira na to što je veče kao i svako drugo, mnogo se više očekuje od njega i prosto je glupo ako se ne provedete dobro. Dakle? Ipak ne.

Putovanje

Na kraju, tu je svakako najbolja opcija. Zašto ne biste otputovali negde? Ne mora to da bude inostranstvo, iako možete naći sjajne i vrlo povoljne ponude, već to može biti i neka domaća destinacija. Na primer, već godinama unazad su upravo planine sjajan izbor kada je reč o dočeku Nove godine jer odlaskom na neku planinu dobijate 3 u 1 – mesto gde dočekujete Novu godinu, mesto gde ćete ići i na reprizu, ali i mesto koje je savršeno za vaš odmor, odnosno, zimovanje!

Zlatibor je naročito popularan izbor među mladima, a društvo se obično organizuje tako da zakupi apartman na nekoliko dana te ima priliku da maksimalno uživa u zimskoj idili na planini. Ujutru se možete izležavati u apartmanu i kroz prozor gledati kako pada sneg (ukoliko imate sreće) dok vi uživate u šolji tople kafe ili čaja, preko dana možete prošetati pored jezera ili isprobati neku od sjajnih staza za skijanje ili sankanje, dok uveče morate posetiti neki od pabova u kojima se organizuju sjajne svirke.

vNaravno, za sam doček je uvek tu i neki odličan koncert te ćete se sasvim sigurno odlično provesti ukoliko baš Zlatibor bude vaš izbor za doček srpske Nove godine. Osim toga, ovo je jedina opcija koja uključuje ne samo dobar provod, već i dobar odmor i kvalitetno punjenje baterija, tako da – prodato!

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *