DA LI VAS NERVIRAJU FLEKE OD VODE I SAPUNA PO VAŠEM KUPATILU?

Budimo precizniji postaklenim vratima vaše tuš kabine.

Uklonite mrlje od sapuna, vode i plesni sa stakla vaše tuš kabine bez jakih hemikalija. Isprobajte par saveta za čišćenje kada je staklo za tuš kabine u pitanju, uključujući preporuke za najbolja domaća sredstva za čišćenje, kako bi zadržali sjaj nakon svake upotrebe.

Staklo za tuš kabinu dodaje modernu eleganciju vašem kupatilu, ali kao i druga oprema z akupatilo, izloženo je vlazi tj, mogu se nakupiti ružna prljavština i mineralne naslage na njemu. Ako površina stakla izgleda prugasto, zamrljano ili zamagljeno, isprobajte jedan od sledećih trikova za čišćenje.

Jednostavno „uradi sam“ sredstvo za čišćenje tuša napravljeno je od sastojaka koje imat eu kući. Ono može pomoći u uklanjanu upornih mrlja i fleka bez jakih, iritirajućih hemikalija. Kad avaša vrat atuša zablistaju, primenite preventivne mere kako biste sebi olakšali sledeće čišćenje.

Koliko često treba čistiti staklo za tuš kabine?

Mrlje od vode se formiraju kada se kapi vode osuše na staklu, kao i buđ koja može rasti u vlažnom okruženju. Kako bi staklo za tuš kabine ostalo čisto i bez prljavština, ključna je prevencija. Najbolja stvar koju možete da uradite je da obrišete vrata suvim peškirom ili ubrusom nakon svake upotrebe. Neka taj peškir bude blizu tuša kako bi vas podsetio da to uradite nakon svakog tuširanja, kao i vaše članove porodice.

Planirajte da obrišete staklo za tuš kabine na kraju večeri nakon što se poslednja osoba okupala. Koristite neko sredstvo za čišćenje i običan sundjer. Takodje, ovo je najbolje vreme za brisanje vrata pošto je topla voda već nakvasila prljavštinu. Da biste ibegli potrebu za dodatnim proizvodima za čišćenje ili toksičnim hemikaijama, radite ovaj postupak redovno.

Od velike pomoći će biti i da vrata od tuš kabine ostavljate otvorena nakon upotrebe kako bi voda mogla potpuno da se osuši.

Raspored čišćenja kog treba da se pridržavate.

Ako nastavite sa ovim redovnim održavanjem, trebalo bi da obavite dubinsko čišćenje vrata tuša na svakih nekoliko nedelja. Evo dobrog rasporeda čišćenja koji treba slediti:

Svaki dan: Nakon upotrebe tuš kabine očistite staklena vrata tuša i ostavite vrata otvorena kako bi se u potpunosti osušila.

Nedeljno: Celu svoju tuš kabinu prebrišite sundjerom i sredstvom za čišćenje.

Jednom mesečno: Vreme je za dubinsko čišćenje. Temeljno istrljajte celu tuš kabinu, obraćajući pažnju da dobro istrljate i najmanju rupu ili nepravilnost (to su mesta gde alge najviše vole da se kriju).

Kako očistiti kabinu pomoću sirćeta?

Sve što vam treba je: sirće, detrdžent za sudove, voda sundjer i krpa.

Prvi korak– pomešajte sirće i detrdžent za sudove. Za domaće sredstvo za čišćenje vrata tuš kabine, pomešajte zagrejano sirće i detrdžent koji će skinuti svu masnoću, u jednakim razmerama. Sipajte rastvor u bocu sa raspršivačem.

Drugi korak– naprskajte „uradi sam“ sredstvo za čišćenje na staklo sa obe strane. Ostavite da odstoji oko 30 minuta ili dok ne prodre kroz prljavštinu.

Treći korak– isperite i osušite. Isperite rastvor vodom i sundjerom blago trljajte. Kada ste sigurni da je važe staklo čisto možete ga osušiti krpom.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *