Kako izabrati idealne pločice za kuhinju?

Svaka žena mašta da jednog dana ima savršenu kuhinju u svom stanu. Savršena kuhinja podrazumeva odličan odabir kuhinjskih elemenata i njihov raspored tako da se dobije jedan funkcionalan prostor bez previše detalja koji mogu ometati proces pripreme hrane. Pored glavnih kuhinjskih elemenata, pažnju takođe treba obratiti i na odgovarajuće kuhinjske pločice. Ovde mislimo kako na zidne tako i na podne pločice koje čine veoma bitan segment svake kuhinje. 

Granitne ili keramičke pločice, pitanje je sad?!

Sa odabirom pločica za kuhinju morate biti veoma oprezni. Morate dobro poznavati njihov sastav kao i karakteristike kako ne biste napravili grešku. Ukoliko niste sigurni, uvek se možete konsultovati sa arhitektom koji će vam na primer objasniti osnovnu razliku između porculanskih i granitnih, granitnih i keramičkih pločica i sl. 

Mi ćemo vam predstaviti samo neke od njih. Pa tako, keramičke pločice su nešto slabijeg kvaliteta od granitnih ako se posmatra tok njihove izrade, ali zato poseduju sjajniji finiš i mogu se pronaći u najrazličitijim bojama i dezenima na tržištu. Keramičke pločice su veoma zahvalne kada je održavanje kuhinje u pitanju s obzirom da se lako brišu, dok su granitne otpornije na habanje i mnogo izdržljivije. 

Mondial 90 može biti vaš izbor

Firma koja se bavi pre svega uvozom kvarcnih, granitnih i mermernih ploča za enterijere kao što su kuhinja i kupatilo jeste Mondial 90. Reč je o firmi koja polako osvaja nova tržišta i omogućava nabavku najsavremenijih pločica s obzirom da sarađuje sa velikim imenima poznatih svetskih brendova. Jedan od njihovih najvećih projekata jeste i opremanje stanova na projektu „Beograd na vodi“. 

Glavni nedostaci granitnih pločica

Iako na prvi pogled mogu izgledati kao idealne, granitne pločice imaju i određene nedostatke. Dosta su skuplje, pa za njihovu nabavku treba da odvojite više novca nego što je slučaj sa keramičkim pločicama. Takođe, po prirodi su teške što otežava njihov transport i komplikovanije su kada je ugradnja u pitanju što znači da ćete i majstora morati više da platite. Ipak, ako ste spremni da uložite u kvalitet, onda ne bi trebalo da vas brinu ovi nedostaci. Povežite se sa odgovarajućim dobavljačem, pronađite najboljeg majstora i nećete imati nikakvih problema. 

Na koji način odabrati savršene pločice za kuhinju?

Treba da znate da za njihov odabir ne postoji neko pisano pravilo. Možete se čak opredeliti i za kombinaciju različitih vrsta pločica kada je kuhinja u pitanju. Naravno, važno je da poznajete razliku između zidnih i podnih pločica. Pa tako, kada kupujete podne, neka vam izbor budu ne-klizajuće i čvrste pločice koje se lako održavaju. Što se tiče boje i dezena, možete odabrati one koje se uklapaju sa bojom ostalih podnih površina u vašem stanu. 

Pločice sa efektom prirodnog materijala su itekako popularne!

Ukoliko ste ljubitelj prirode, sigurno će vam pažnju privući pločice sa imitacijom drveta, kamena ili cigle. Naravno, ovde se radi o zidnim oblogama. Ako ste miljenik toplijih boja, pločice sa efektom drveta su savršen izbor za vas. 

Neke od ideja mogu biti i pločice u vidu mozaika, pastelne kao i zidne pločice sa nekim zanimljivim dezenom.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *