Ublažite efekte prehlade i gripa 

Sezona jeseni donosi lepe sunčane dane, sveže noći i češću pojavu respiratornih tegoba izazvanih prehladom ili gripom. Ukoliko nemate adekvatan odgovor za ublažavanje pojava gripa i viruisa, obezbedite sebi dovoljno sna i uravnoteženu ishranu. Iskoriste sve blagodati jesenjeg sunca, što će svakako značiti celokupnom organizmu.

Upotrebom preventivnih preparata na bazi prirodnih sastojaka uspešnost lečenja je procentualno veća. Posvetite pažnju deci koja tokom radne nedelje provedu izvesno vreme u kolektivnom smeštaju. Obezbedite sebi i svojoj deci dovoljan unos hranljivih nutrijenata na bazi neophodnih vitamina. Boravak u prirodi  na svežem vazduhu, svakako je preduslov za jačanje imuniteta. 

Blagotvorna dejstva septoleta za grlo u sezoni gripa

Tokom jačih prehlada koje su praćene crvenilom grla, promuklošću i otežanim gutanjem, neophodno je primeniti efektivne metode lečenja. Septolete za grlo u svom sastavu poseduju dovoljno antiseptika sa kombinacijom mente, limuna ili meda. 

Nije neophodno sagledavanje efektivnih promena kod bolova u grlu, uvek možete koristiti septolete za grlo uz kombinaciju sa prepisanom antibiotskom terapijom. Septolete su prijatnog i blagog ukusa, dok su pojedine jačeg intenziteta pa samim tim osvežavaju dah. Kao i kod svake primene leka, neophodno je pročitati uputstva uz posebnu pažnju na izazivanje određenih alergijskih reakcija. 

Najčešće se kombinuju prirodni preparati na bazi meda, mentola, limuna, đumbira i sve češće islandskog lišaja. Kombinacijom aktivnih sastojaka odnosno supstanci, postiže se bolji efekat i zaštita celokupnog respiratornog sistema. 

Efektivnost i blagotvorna primena čajeva u sezoni prehlade i gripa

Čajevi su se oduvek isticali kao posebna sredstva za preventivno delovanje, opuštanje tela i zdravstvene benefite. Biljke u sebi poseduju veoma lekovite tinkture koje pretočene u kapi ili osušeni čaj imaju pozitivno dejstvo na organizam. U osnovi, čajevi se upotrebljavaju za tegobe gornjih respiratornih delova ali i ublažavanje stomačnih virusnih infekcija. 

Na osnovu određenih zdravstvenih tegoba, priloženi su efekti biljnih čajeva koji utiču na dobro stanje organizma. Pored antialergijskog i antibakterijskog delovanja, čajevi poseduju umirujući efekat. Svaki čaj poseduje jedinstvenu namenu uz isticanje pravih mera za kombinaciju više biljnih vrsta. 

Tokom sezone prehlade i gripa, čajevima se efektivno ublažavaju respiratorne tegobe, ubrzava proces varenja i osnažava organizam blagotvornim antioksidansima. Ukoliko su bolovi u grlu ili nadražajni suvi kašalj nastali dejstvom alergija, poželjna je primena čaja od koprive. Široku primenu imaju čajevi od nane, kamilice, lipe, đumbira, lista divlje kruške, belog sleza i drugih blagotvornih biljaka. 

Primena meda za ublažavanje bolova u grlu

Najefektivniji metod prirodnog lečenja opisan je primenom meda kao blagotvornog antibiotika i saveznika u borbi protiv infekcija. Produktivnost je opisana sadržajem antioksidanasa koji podstiče metabolički proces organizma. Med pomaže očuvanju zdravih ćelija, čineći odbranu slobodnim radikalima koji oštećuju zdrave ćelije. 

Med se prema brojnim studijama može upotrebljavati kao terapija ili preventiva, čime se postiže pravi metabolički proces u organizmu. U svom sastavu med integriše zdrave šećere, minerale i vitamine za produktivnost organizma. Sve hranljive materije u medu deluju u jedinstvenoj sinergiji, održavajući pravilne metaboličke procese. 

Zavisno od sezone cvetanja i same paše koju pčele konzumiraju, postoje brojne varijacije meda. Ipak najčešće se upotrebljava čisti bagremov, suncokretov, lipov ili jesenji takozvani korovski med poslednjeg cvetanja. Svaki od pomenutih proizvoda uključuje antioksidanse, čineći imunološki odgovor kompaktnijim. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *