Kako povećati usne

Odlučili ste se da povećate vaše usne? Želite da saznate metode I najbolje načine za povećavanje usana? U sledećem tekstu možete pročitati sve neophodne stvari kako biste bili sigurni da li želite da se podvrgnete ovoj hiruškoj intervenciji.

Povećavanje usana iako danas jedna od čestih i popularnih intervencija, pored toga što se izvodi na maloj površini lica, potpada pod specifične i ne tako bezazlene operacije. Iako se sama intervencije može izvoditi samo u lokalnoj anesteziji i traje vrlo kratko, čin same intervnecije zahteva dobrog stručnjaka, hirurga ili dermatologa koji će vaše usne učiniti onakvim kakvim želite bez većih komplikacija.

Kao što smo naveli, iako povećavanje usana spada u manje operativne regije, sam process nije tako jednostavan jer se pored nervnih završetaka koje se nalaze na usnama i oko njih mogu javiti manje ili veće komplikacije s obzirom na to da se zahvat vrši manjim ubodima iglama u same usne. U zavisnoti od načina povećavanja I materije koje se u usne ubrizgava, zavisi I sam proces oporavka koji traje relativno kratko.

Prvo se u konslutacijama sa stručnim lice treba odlučiti za vrstu intervencije odnosno preparat koji će se ubrizgavati u usne. Na našem tržištu a I još uvek u svetu najčešće koriste hijalurnska kiselina, filer I sintetički preparati. Čin operacije traje u proseku od 15 minuta do pola sata I izvodi se pod lokalnom anestezijom u ambulantinim uslovima.

Moguće komplikacije pri povećanju usana

Nakon završenog zahvata, pacijentkinja se može ubrzo vratiti svojim aktivnostima. U tome je mogu ometati komplikacije I neželjeni efekti koji se mogu očekivati nakon završenoh zahvata. Najčešće komplikacije povećavanje usana javljaju se u vidu manjih modrica, bola i otoka. Takve efekte najbolje je ublažiti postavljanjem hladnih obloga na usne I čitavu regiju. Pored navedenih komplikacija, mogu se javiti I kuglice ili kvržice koje se stručno nazivaju granuloma.

Granulomi se najčešće javljaju ukoliko se pacijentkinje odluče za ubrizgavanje sistetičkih materija kako bi povećale voluen svojih usana. Ukoliko se granuloma ne otklone, pored toga što narušavaju estetski izgled mogu našušiti I zdravlje pacijentkinje te ih je neophodno otkloniti hiruškim putem. Iako se ubrizgavanjem sintetičkkih materija efekat povećanih usana trajno zadržava, danas se zbog mogućih komplikacija žene sve manje odlučuju za ovaj način.

Takođe, jedan od razloga zbog kojeg ovakav način povećavanja usana nije više u modi jeste I sam izgled, koji u odnosu na druge novije metode, izgleda manje prirodan bez obzira na ubrizganu količinu odnosno kubikažu.

Metode povećanja usana

Sada, sve popularnije metode povećavanja usana jesu povećavanje usana ubrizgavanjem filera i hijalurnoske kiseline, ali ne tako retko i ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva sa odreženih delova tela. Ovakvi načini povećavanja usana, bezbedniji su za svaku pacijentkinju, jer su od prirodnijih materijala koje ljudsko telo neće prepoznati kao strano telo, te će I sam oporavak biti brži, lakši a komplikacije svedene na miminum. Iako su rezlutati kratkotrajniji, lekari danas sve više preporučuju povećavanje usana za prirodne materijale koji se na nekoliko meseci mogu korigovati I dodavati, kako ih telo apsorbuje.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *