Autobuski prevoz do Beča

Zahvaljujući blizini Srbije i Austrije, ali i dugogodišnjoj migraciji stanovništva između njih, danas je veoma lako organizovati svoje putovanje na ovoj relaciji usled ponude velikog broja polazaka. Naravno, i sa jedne i sa druge strane.

Za dočaravanje blizine na primeru relacije glavnih gradova, Beča i Beograda, reč je o udaljenosti od 490,06 km vazdušnom linijom, odnosno oko 618, 75 km u dužini puta što je opet podložno odstupanju u zavisnosti od izbranog puta.

 Za polaske iz Srbije najčešće odredište u Austriji je upravo njen glavni grad, Beč. Poznatiji na engleskom govornom području kao Vienna a na nemačkom Wien. Pored toga što predstavlja glavni grad i ekonomski, politički i kulturni centar, on je ujedno i najveći grad u Austriji a deseti najveću u Evropi. Grad nosi i titulu najbljeg grada na svetu za život zbog čega privlači veliki broj ljudi koji žele da žive, studiraju i rade u njemu. Pritom, kao mesto koje se svrstava u najstarije naseobine jer datira od pre 4 milenijuma, prestavlja bogatu turističku atrakciju. Pored navedenog, sama blizina ove dve države doprinosi da Beč bude odredište građanima Srbije, bilo da je reč o odlasku na vikend, u šoping, na studije ili u potrazi za poslom. Iako se na ovo odredište je moguće doći preko svih raspoloživih prevoznih sredstava, najčešće se putnici odlučuju za autobuski prevoz, posebno kada je reč o odlasku u šoping jer ovaj tip prevoza ne ograničava težinu i tipove prtljaga. 

 

Beograd-Beč autobuske karte

Autobuske karte do Beča su veoma pristupačne, u proseku u jednom smeru karta za Beograd  Beč autobus je 30 evra. Cena zavisi od mesta polaska ali i izabranog prevoznika. Na primer, pri polasku iz Novog Sada je cena oko 19 evra u jednom pravcu a već u polasku iz Beograda je oko 25 evra, dok iz Iriga (kao Glušca, Pričinovića, Obrenovca, Debrca) cena oko 30 evra. Dok pri polasku iz južnog dela Srbije cena u jednom pravcu je oko 40 evra. Cene osciliraju i u zavisnosti od izabranog prevoznika pa je veoma važno malo istražiti raspoložive opcije. Mnogi prevoznici nude popust za decu i omladinu, studente, penzionere, za grupne karte i slično pa je potrebno proveriti da li je to slučaj i sa izabranim prevoznikom. Kao i sa kupovinom drugih karti  razliku u ceni može napraviti i vreme kupovine. U slučaju da je put isplaniran u napred moguće je ostvariti popust na ranu rezervaciju. 

Povratne karte za Beograd Beč autobus

Prednost isplaniranog puta je organizacija i vremena povratka pa kupovina povratne karte značajno smanjuje trošak transporta jer je cena karte za povratak u tom slučaju i do 70 % jeftinija ali ove karte imaju rok u kojem se moraju iskoristiti. Naravno, reč je u situacijama kada je povratak u planu. Ovaj tip karti obavezuje da se za povratak koristi isti prevoznik. 

Pre kupovine povratne karte je potrebno proveriti da li su termini povratka odgovarajući. Veliki broj prevoznika je prepoznao potrebu prilagođavanja stajališta na ruti u polasku i povratku prema mestu izbora samog putnika. Ova mogućnost je značajno približila autobuski prevoz stanovništvu ali i ubrzala putovanje pojedincima koji su ranije morali da odvojedodatno vreme da bi doputovali do mesta polaska.

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *