Najbolje rešenje kada nedostaje jedan ili više zuba

Oni koji su u inostranstvu morali da potraže usluge stomatologa, mogli su samo da se neprijatno iznenade. Naime, poznato je koliko su uslužne delatnosti izvan Srbije skupo plaćene, a čini se da će tako biti i kod nas za vrlo kratko vreme. Tako je i kad je medicina u pitanju, a naročito stomatologija, i to ona koja se tiče estetike i protetike, koja je vrlo popularna. 

Od trenutka kada je počelo sve više pažnje da se posvećuje spoljašnjem izgledu, to kakvi su nam zubi postalo je možda jedna od najvažnijih stvari. Lice i osmeh su ono što izaziva najviše pažnje, te je prirodno zašto su zubi tu u prvom planu. Pored toga, ne sme se zanemariti i koju ulogu zdravlje zuba može imati na ceo organizam. Zato neki ne pitaju za cenu kada su zubi u pitanju, dok neki i te kako obraćaju pažnju na taj segment i u potrazi za jeftinijom ali kvalitetnom stomatološkom uslugom dolaze i do naše zemlje Srbije.

Najtraženiji pojmovi zubni implanti Srbija, evo i zašto

Kada se u internet pretraživaču potraže pojmovi zubni implanti Srbija, dobijamo informacije na osnovu se kojih može zaključiti da su sve usluge u vezi sa tim zahvatom kod nas povoljniji nego bilo gde drugde u okruženju. I to jeste tako ako su pacijenti oni koji dolaze iz okolnih zemalja regiona, ili ako su u pitanju naši državljani koji su preko otišli trbuhom za kruhom, pa jendom ili dvaput godišnje obavezno posete svoju domovinu. Mnogi od njih iskoriste te dolaske da obave sve ono što im je u zemlji boravka skuplje.

Zašto su zubni implanti tako traženi

Kada je zdravlje zuba u pitanju, jedna od najgorih stvari što može da se desi pacijentu jeste gubitak zuba. Pre svega ako je u pitanju onaj gubitak koji je došao zbog loše oralne higijene, koji se prvo ispoljio time što je zub bio pod karijesom, koji kada se ne ukloni na vreme, sve više i više nagriza zub. Nekada je za popravku i previše kasno, ili se dešava da zub toliko oslabi da krene da se krnji i na kraju mora da se izvadi. Takođe, do gubitka dolazi i usled nekih bolesti (najzastupljenija je parodontopatija). Zatim, tu su i one situacije u kojima dođe do gubitka usled iznenadne sile (udarac bilo kakve vrste). Ipak, zajedničko svemu tome jeste rešenje – zubni implanti.

Možda najskuplji, ali i najdugovečniji

Ipak, zašto se ipak traga za što boljom cenom naročito kada su zubni implanti u pitanju? To je pre svega zato što su implanti najskuplje rešenje za bezubost kod pacijenata, bilo da mu fali jedan ili više zuba. A cena potiče od toga što je to procedura koja podrazumeva razne faze, ali i materijale koji su gotovo večni (titanijum i keramika i porcelan). Kad je nešto najbolje, obično je u isto vreme i najskuplje. Ali kada se pogleda da je klasičnu protezu, kod gubitka svih zuba, potrebno zameniti kroz neko vreme, dok kod implanata to nije slučaj, naravno, uz zadršku da moraju biti kvalitetno urađeni od strane stomatologa, ali i adekvatno održavani od strane pacijenata.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *