Najjednostavnije rešenje za najveći problem sa zubima

Čini se da je dobar izgled više nego ikada na ceni pa nije ni čudo što mnogi pribegavaju najrazličitijim ali i najbržim i najjednostavnijim rešenjima da svoj izgled dovedu do savršenstva. I dok nam je nekako lako da se izborimo sa dijetama i treninzima, ono što nas najviše brine jesu problemi koje nije tako lako rešiti, a koji su sa druge strane mnogo više vidljivi od nekoliko kilograma viška. S tim u vezi – šta raditi kada počnu da vas izdaju sopstveni zubi?!

Celog života ste redovno posećivali stomatologa, zube ste prali dva puta dnevno kako pravila i nalažu, niste bežali čak ni od konca za zube i sredstva za ispiranje usta. I opet, jedan po jedan, zubi vas napuštaju, a vi ne vidite druči način da se slobodno smejete osim pokrivanja usta rukom. Nije da niste razmišljali o ugradnji veštačkih zuba, ali sve to vam je i dalje nepoznato i nesigurno…

Šta su zubni impanti i kako funkcionišu

Nema potrebe da sumnjate u ovo rešenje kada je savršen osmeh u pitanju, jer je ugradnja veštačkih zuba danas najnormalnija pojava i procedura koja je rutinska. U 96% slučajeva sve se završava baš onako kako ste oduvek sanjali! Naravno, ništa se ne radi na svoju ruku, pa je pre početka tretmana i samog procesa ugradnje neophodno posavetovati se sa stomatologom koji će uz to izvršiti neophodan pregled kako bi odlučio da li vam zubni implanti stvarno mogu pomoći.

Zubni implanti se zapravo odnose na „kopiju“ korena prirodnog zuba koji se šrafi na mestu na kojem vam nedostaje zub. Da, zubni implanti sadrže šrafove, ali pre nego što se zabezeknete, znajte da su šrafofi izgrađeni od titanijuma, materijala koji je u potpunosti biokompitabilan, odnosno, ne stvara neželjene reakcije, a osim toga, ima mogućnost i da sraste sa viličnom kosti stvarajući na taj način potpuno prirodan i prijatan osećaj u vilici. Na zubni implant se nadograđuje suprastruktura koja dalje „nosi“ zubnu krunicu. Svi ovi elementi čine veštački zub.

Iako je reč o veštačkom zubu, važno je naglasiti da su zubni implanti kao i zubne krunice izrađeni od biokompitabilnih materijala koji vam neće stvoriti neželjene reakcije i koji uz to izgledaju zaista prirodno. Moguće je u potpunosti pogoditi boju i oblik prethodnog zuba pa se razlika u nizu neće ni primetiti. Takođe, bezmetalne krunice koje su najpopularnije među kruniama, izgrađene su od cirkonijuma koji se presijava poput prirodnog zuba! Niko neće primetiti da imate zubne implante ili veštačke zubne krunice. Detaljnije o zubnim implantima možete se informisati na ovom sajtu.

Kako se održavaju zubni implanti

Oralna higijena zuba je bitna, ako ste do sada vodili računa i pažljivo pristupali nezi i održavanju svakog zuba, onda je jasno da nećete imati dodatnih poteškoća. Jedino je važno da se dovoljno posvetite nezi područja oko implanta koje je nešto osetljivije, ali vremenom ćete usvojiti tu rutinu.

Koliko koštaju zubni implanti

Zubni implanti verovatno jesu krupnija investicija. Njihova cena se kreće od 300 evra pa naviše, a sve zavisi od brenda i kvaliteta izrade. Ipak, kada jednom ugradite zubne implante neće biti potrebno da ih vremenom dorađujete jer se njihova trajnost meri u decenijama!

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *