Najlepše plaže Sitonije

Želite da proslavite medeni mesec u luksuznom apartmanu, uz večere na skrivenoj taverni pored mora ili biste radije da pobegnete na neku divlju plažu? Želite da odete na godišnji odmor daleko od svih?Izgleda da je vreme za letovanje. Grčka te zove, a na samo nekoliko stotina kilometara od Beograda možete naći rajsko mesto. Grčka ostrva su uvek dobar izbor. Zbog uživanja na Krfu, Kefaloniji, Skiatosu ili Kritu 2018. godina vam može ostati u sećanju po najboljem letovanju ikada. 

Ukoliko niste raspoloženi ili niste u mogućnosti da letujete na nekom od grčkih ostrva, postoji deo Grčke koji čuva egzotična mesta sakrivena na poluostrvu Halkidiki. Reč je o Sitoniji.

Iako je u pitanju malo naseljeno poloustrvo, Sitonija je duga 95 kilometara. Najpoznatije naseljeno mesto jeste Neos Marmaras na zapadu. Ušuškano pored mora, ovo poluostrvo leti oživi, ali ne previše. Ribarske kuće uglavnom imaju dva sprata, sve je prilagođeno moru i uređeno je u skladu sa prirodom, te zato mami avanturiste da istražuju ovaj još uvek nenaseljeni kraj.

U istočnoj Sitoniji nalaze se brojne peščane plaže, a mi vam navodimo samo neke od njih ukoliko se odlučite da odete na letovanje. Grčka vas čeka, ne zaboravite to!

Najlepše plaže Sitonije

Ako želite da uživate na moru sa društvom ili partnerom ili idete na odmor sa porodicom i radije biste da nema mnogo gužve, onda je odmor na nekoliko plaža duž Sitonije idealan za vas.

Orange beach

Ova plaža udaljena je na oko pola sata vožnje, a od grada Sarti nalazi se na svega 6 km. bele stene i borova šuma su njena prepoznatljivost, a na ovom delu su se okupljali grčki umetnici na šta ukazuju stene u obliku ženskih figura. Ima male plaže i lagune, a ako se odlučite da provedete odmor na ovoj plaži, znajte da nećete pogrešiti, jer kada je u pitanju letovanje, Grčka je pravi izbor.

Agionis loannis

Za mnoge je Agios loannis i najlepša plaža Sitonije. Fini pesak na dužini od 700 metara i topla voda učiniće da zaboravite na sve obaveze i svakodnevne probeme. More i rajska priroda jedino su što vam ova plaža nudi, a ako biste nešto da pojedete ponesite sa sobom, jer u okolnim barovima nema u ponudi lokalnih specijaliteta.

Banana beach

Hrastova i borova šuma, svako veče dobre žurke i brojne mogućnosti za avanturiste glavno su obeležje ove plaže. Obilazak 13 mini ostrva samo je jedna od avantura u koju se možete upustiti, a brojni barovi nude osveženja i dobru zabavu. Za ljubitelje mira i tišine, uvek se nađe mesto da se osame i odu daje od svih.

Tristinika

Na oko 1200 metara prostire se jedna od najlepših plaža Grčke,a to je plaža Tristinika. Kada vidite beli pesak i plažu koja se nalazi severno od Toronija, onda jedino što možete naći u ovom delu Sitonije jesu kampovi i nekoliko barova. Ako se odlučite da odete van sezone na letovanje, Grčka, ali i Sitonija omogućiće vam idealno mesto za beg od svakodnevice.

Lagomandra

Avanturisti is vi zaljubljenici u vodene sportive nikako ne smeju da zaobiđu plažu Lagomandra. Tri zasebne celine plaže, fini pesak i borova šuma pružiće vam sve što vam je potrebno, odmor, mir i tišinu. Možete se oprobati u vodenim sportovima, uživati u društvu voljene osobe ili pak večerati u nekom oblinjem restoranu. Da biste imali iz snova letovanje, Grčka je prilika da to i ostvarite.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *