SATECHI 10000 mAh: Dobar saputnik sa velikom količinom dodatne energije za Vaše uređaj

 

Najčešči problem sa kojim se susrećemo tokom putovanja ili letovanja, vezano za mobilne telefone je svakako prazna baterija telefona, i to čini se uvek kada nam je telefon najpotrebniji kako bi obavili poziv, poslali e-mail sa tableta, ili jednostavno koristili neku od mogućnosti koje nam ovi uređaji danas nesebično pružaju.
Danas ove spravice kao da imaju samo jednu ozbiljniju manu, a to je velika potrošnja energije. Ukoliko često koristite bežični internet, igrate video igricu,slušate muziku ili ste zaboravili da priključite telefon na punjač u automobilu prilikom korišćenja GPS aplikacije, velika je verovatnoća da će Vaša baterija posustati, a telefon ostati u mraku.

Dodatne, eksterne baterije (punjači baterije) su u ovakvim situacijama veoma korisne i mogu nas spasiti mnogih neugodnosti i olakšati nam putovanje.

SATECHI 10000 mAh

Prvo što ćete primetiti kod ovog proizvoda je jednostavan dizajn i kompaktnost. Naravno, ne kompaktan u toj meri da se može nositi udobno u džepu, ali s obzirom na svoj kapacitet ipak se radi o kompaktnom uređaju. Druga veoma bitna stvar je što SATECHI poseduje dva USB porta, što nam omogućava punjenje dva uređaja u isto vreme.

dodatna oprema moblni telefoni

Satechi 10000 MaH Portable Energy Station Extended Battery Charger Pack
foto: amazon.com

Na kućištu preovladava crna plastika koja ne odaje utisak preteranog kvaliteta i čvrstoće, dok aluminijum na bočnim stranama dosta popravlja utisak. Takođe, plavo LED osvetljenje osim što lepo izgleda, služi i kao indikator preostale električne energije u bateriji. Svaka dioda označava 20% kapaciteta baterije. Za punjenje ovog uređaja ne treba više od par sati, a proizvođač tvrdi da će SATECHI 10000 brže napuniti bateriju telefona od standradnom punjača.
Pritiskom na taster sa bočne strane, punjenje baterije će stati kako bi ste mogli da očitate trenutno stanje baterije na telefonu. Satechi bateriju možete puniti preko USB-a ili putem adaptera.
Zajedno sa eksternom baterijom dolaze i čak šest dodatka, što ga čini izuzetno kompatibilnim sa gotovo svim vrstama mobilnih telefona, tablet uređaja, mp3 plejara, itd.

Vrlo koristan deo dodatne opreme za smartfon ili tablet, posebno na letovanju ili dužim putovanjima

dodatna oprema moblni telefoni baterijajpg
Satechi 10000 mAh
foto: news.softpedia.com

Tehnički podaci:
Dimenzije: 5.5″ x 2″ x 0.75″
Težina: 200g
Baterija: Lithium polymer 10000mAh
DC5.0V, 2000mA
Punjenje: 2000mA

Kompatibilnost sa uređajima/mobilnim tefonima:

Apple: iPad/iPad Mini/iPhone 5/ 4s/ 4/ 3Gs/ iPod Touch/Classic/Nano
Samsung: Galaxy Note/Galaxy S4 / S3 /S2 / Galaxy Nexus /Svi ostali Samsung uređaji
HTC: Evo Shift 4G/Incredible S/Sensation XL /Thunderbolt / EVO 3D / EVO 4G / Svi ostali HTC uređaji
Motorola: Razr/Atrix / Bionic/ Droid X , X2/ triumph/Svi ostali Motorola uređaji
Blackberry: Playbook/Tour/Storm 2/Curve/ Bold/Svi ostali Blackberry uređaji

Korisnici koji su već imali priliku da isprobaju ovaj punjač nisu imali većih problema, najčešće žalbe odnosile su se na brzo grebanje kućišta i lošeg očitavanja trenutnog kakapciteta preko LED osvetljenja (svetlost jedne diode reflektovala se na susednu diodu) što i ne spada u veće probleme.
Najčešće pohvale dobijao je zbog mogućnosti istovremenog punjenja dva uređaja, brzine punjenja, kompaktnosti, isključivanja iz procesa punjenja kada baterija dostigne maksimum, kako bi se uštedela preostala električna energija i još nekih safety opcija (Overload protection – Short circuit protection – Overcharge protection – Overdischarge protection).

Hvala ElektraShop prodavcu dodatne opreme za mobilne telefone koja nam je dostavila neophodne informacije za ovaj članak.

Tekst napisao Ivan Muljevski

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *