Šta je potrebno da obezbedite svojim radnicima ako želite dobre rezultate i visoku produktivnost?

Da bi zaposleni bili potpuno zadovoljni poslom, potrebno je da se aktivno motivišu na rad. Ostvaranje uspešnih poslovnih rezultata moguće je uz posvećivanje pažnje pojedinačnim potrebama svakog radnika. Akivan, produktivan i efektivan rad omogućava se uz postojanje osnovnih sredstava u preduzećima.


Opremljene kancelarije po visokim dizajnerskim standardima danas su imperativ, i za zaposlene i za okruženje. Osnovna sredstva bez kojih nijedna preduzeća, pa ni IT sektor ne može da posluje u okviru kancelarija, danas jesu računari – desktop, laptop ili čak i tablet uređaji. Postojanje službenog telefona i telefona takođe su neophodnost brze organizacije i komunikacije. Lista bitnih elemenata radnog mesta na kome će zaposleni biti zadovoljan je poprilično dugačka, među kojima je i hrana, piće, aparati za kafu i mnogo toga drugog.

Zalihe hrane i pića – uvek dobrodošli u preduzeću

Često se dešava da zaposleni rade mnogo više od osam časova dnevno – bilo da se radi o planiranom ili neplaniranom prekovremenom radu. Uglavnom se taj rad plaća, što svakako motiviše zaposlene. Međutim, sati i sati provedeni na sastancima, za računarima ili pored telefona nekada iscrpe svu snagu i energiju. Da bi na osnovu takvog rada bili ostvareni odlični rezultati i kontinuirana produktivnost, dobro rešenje je postojanje zaliha hrane i pića u preduzeću.

Često se i planovima izgradnje i uređenja predviđaju različite menze, trpezarije ili druge prostorije za doručak, druge obroke ili pauze. Snagu dobijamo u velikoj meri od hrane i napitaka, pa je važno da kada zatreba možemo da „pauziramo“ obaveze i popijemo kafu, sok, ili pojedemo čokoladu i poboljšamo koncentraciju. Samim tim, zadovoljstvo poslom neće izostati. Posluženje za poslovne posete u okviru preduzeća takođe se sve češće podrazumeva, pa je poželjno uvek obezbediti određenu količinu napitaka i hrane prema mogućnostima i potrebama preduzeća. Ugled kompanija tako se uvećava, kako iz ugla zaposlenih, tako i sa strane partnera, kupaca, dobavljača i investitora.

Kafa – neizostavan deo radnog vremena

Napitak koji je osvojio srca ogromnog broja ljudi širom sveta, a bez kog je teško zamisliti svakodnevnicu jeste kafa. Aparati za kafu se nalaze na mnogim javnim mestima, i sve češće i u preduzećima. Razlog za to je mogućnost brze i jednostavne pripreme kafe uz različite ukuse, tako da zaposleni naprave pauzu, ali da ne gube dosta vremena za pripremu i konzumaciju ovog napitka.

Tu su i kapsule za kafu, među kojima su najpoznatije vrste nespresso kapsule, koje pružaju neobične i jedinstvene ukuse, koji će neminovno uticati na to da koncentracija bude bolja, a uz napravljen predah za kafu ujedno i podstakne motivacija i moždane vijuge ponovo stave u punu funkciju. Aparati za kafu često krase hodnike kompanija, kako bi se izbegla i česta sedenja i pauze koje mogu da odu u nedogled. Ali zadovoljstvo zaposlenih, komocija i motivacija je veća s obzirom na činjenicu da imaju slobodu da sami koriste aparate, i kada osete potrebu naprave pauzu i popiju omiljenu kombinaciju ukusa.

Mnogo je različitih sredstava koji su potrebni za održavanje motivacije i produktivnosti zaposlenih, a da nisu u direktnoj vezi sa radom i radnim vremenom. Pored svih redovnih osnovnih sredstava, mogućnosti za pauze, odmor, dostupni aparati za kafu, menze za obroke, prostorije za pauzu i razgovor, bitan su deo posvećivanja pažnje potrebama zaposlenih.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *