Šta od bebi opreme možete slobodno da nabavite polovno?

Kupovinom polovne opreme za bebe ili uzimanjem iste od prijatelja i porodice možete da uštedite značajne sume novca. Međutim, nije sve bezbedno za ponovnu  upotrebu. Evo šta od bebi opreme možete ponovo da koristite a šta bi trebalo da ipak kupite novo.

Od kolica za bebe i kreveca, do odeće i pelena, količina stvari koje vaša tako mala beba zahteva je ogromna, a kupovina polovnih stvari i uzimanje pozajmljenih od prijatelja i porodice mogu vam uštedeti velike količine novca dok se opskrbite zalihama opreme za bebe. Evo kada je sigurno kupiti polovnu opremu, a kada je bolje da kupite novu.

 

Odeća i posteljina za bebe

Kupovina nove odeće za bebe može biti zabavna koliko i kupovina odeće za sebe! Ali, pre nego što skupite svaku preslatku stvar na koju naletite, poslušajte sledeći savet: vaše dete će u proseku dobiti mesečno pola kilograma i produžiti se za par santimetara. Uštedite novac tako što ćete ponovo koristiti odeću od sestre ili od brata ili prijatelja ili nabavite polovnu garderobu za bebe na drugi način (posebno bi trebalo biti oprezan sa svečanom ili prazničnom odećom i cipelama koje se obično nose samo nekoliko puta, a koje opet mogu da budu neodgovarajuće ako se kupuju unapred). Sa druge strane, posteljina za bebe se ne preraste toliko brzo, ali ona ne mora da bude nova. Jedino je važno da nije pocepana i da je dobro očuvana. tako da slobodno možete i nju da pozajmite. 

 

Igračke

Kao što ste možda već naučili, nemoguće je predvideti u čemu će uživati vaša beba. Zato budite smireniji sa novčanikom i isprobajte polovne igračke i knjige pre nego što kupite nove igračke za bebe. Samo budite u potrazi za igračkama koje su u skladu sa uzrastom, koje nisu oštećene i ostavite iza sebe bilo šta sa malim delovima koji mogu da predstavljaju opasnost od gušenja. Jednostavne igračke sa malo pokretnih delova ili bez njih, poput mekanih kocki, zvečki i šolja za slaganje, predstavljaju odličan izbor za vašu bebu. 

 

Platnene pelene

Malo poznati razlog zbog kojeg platnene pelene mogu da budu povoljnije za kupovinu je taj što one imaju dobru vrednost za preprodaju kada završite s njima. Dakle, ako slučajno idete putem za višekratnu upotrebu pelena, kupovina starih umetaka i navlaka za pelene nije samo pristupačna, već može biti i savršeno higijenska. Nekoliko pranja ili jedno ako vaša mašina za pranje ima ciklus „dezinfekcije“, oslobodiće pelene svih potencijalnih patogena. 

 

Kadica za bebe

Bebi kadice možete kupiti polovne ukoliko proverite da li nemaju plesni. Bebe ove kadice prerastu veoma brzo, pa biste trebali da uštedete novac na jednoj jedva korišćenoj. Samo je bitno da izbegavate sedišta za kupatilo, prstenove za kupatilo ili naduvane kade koje se uklapaju u kadu, jer ovi dodaci mogu da budu potencijalno opasni.

 

Sto za presvlačenje

Svakako možete uštedeti novac kupujući očuvani korišćeni sto za presvlačenje. Samo pripazite da onaj koji dobijete ima bočne ograde na sve četiri strane i da ima sigurnosnu traku i pripazite na to da li se boja ne usitni i nedostaju delovi. Ako vam nedostaje prostora, možete da kupite i podlogu za presvlačenje koja će bilo koji ugao pretvoriti u privremenu stanicu za presvlačenje.

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *