Zbog čega laminat predstavlja savršenu podnu oblogu za većinu prostorija u stanu?

Ako se fokusiramo za kratko na statistiku, videćemo da u poslednje vreme prilikom odabira podnih obloga najveća tražnja postoji upravo za laminatom, dok je interesovanje za parket iz godine u godinu sve manje. Mnogobrojne prednosti sa kojima laminat raspolaže stavljaju ga na prvo mesto. Ovaj podatak ne bi trebao da nas iznenađuje s obzirom da se danas prednost daje funkcionalnijim stvarima koje ne zahtevaju puno vremena za održavanje.

Naime, ovde govorimo o višeslojnoj podnoj oblozi koja na izgled samo podseća na drvo. Poznato je da se laminat sastoji od drvenih vlakana pomešanih sa lepkom pa mnogi mogu da steknu utisak da se radi o podlozi koja je u potpunosti napravljena od drveta, iako to nije slučaj.

Radi se o ekonomičnoj podnoj oblozi

Laminat spada u kategoriju podnih obloga koju mogu priuštiti svi, ne samo oni sa dubljim džepom. To znači da je vrlo pristupačan svim potencijalnim kupcima koji se odluče da renoviraju podove u svom stanu ili kući. Ako ne žurite sa ovom vrstom majstorskih radova, možete sačekati aktuelna sniženja u nekoj od prodavnica koje se bave maloprodajom svih modela podnih obloga, između ostalih i laminata. Često možete naići na natpise u pojedinim radnjama poput “laminat akcija” i sačekati da dostignu najmanju moguću cenu, naročito ukoliko planirate oblaganje svih podova u svom stambenom objektu.

Jeftin laminat ne znači da se radi o nekvalitetnom proizvodu

U poređenju sa masivnim parketom koji je napravljen od punog drveta, laminat spada u daleko jeftiniju opciju. Ipak, to ne znači da je reč o proizvodu koji nije dovoljno kvalitetan. Naprotiv. Danas na tržištu možete pronaći laminat koji po kvalitetu ne zaostaje mnogo za parketom. Razvoj tehnologije je uticao da se na tržištu pojave laminati napravljeni od izdržljivog materijala koji sprečavaju njegovo habanje i oštećenje tokom vremena. Nekada je potrebno da prođe i po nekoliko godina da bi se prvi tragovi oštećenja uopšte i primetili.

Lakoća ugradnje je nešto što mnoge opredeljuje za ovu vrstu podnih obloga

S obzirom da se prednost daje stvarima koje se lako i brzo mogu završiti, a pri tom su efikasne i dugo traju, ne treba zaobići ni sve popularniji laminat koji danas krasi većinu domova. Njegova ugradnja je toliko laka da ga možete i sami postaviti ukoliko imate malo umeća i slobodnog vremena na raspolaganju. Čak i osobe bez prethodnog iskustva mogu se upustiti u ovaj posao jer su šanse za bilo kakvu vrstu greške minimalne. Laminat se za razliku od pločica i parketa ne lepi. Jedino što je potrebno je daske precizno složiti jednostavnim sistemom spajanja.

Održavanje laminata je daleko jednostavnije

Kada govorimo o redovnom čišćenju, laminat spada u one materijale koji ne zahtevaju neku posebnu negu. Da biste ga održavali čistim i blistavim, jedino što će vam trebati jeste usisivač kao i vlažna krpa. U prodavnicama možete pronaći i sredstava koja su posebno dizajnirana za brisanje podnih obloga kao što je laminat. Ta sredstva se najčešće rastvaraju sa malo mlake vode nakon čega se natapa krpa i započinje se proces čišćenja.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *