3 najbitnije stvari koje morate znati o hrastovom parketu

Hrastov parket je definitivno najpopularnija vrsta parketa, pa je samim tim i najtraženija. Ipak, hrastovog parketa ima sve manje, baš zbog toga što je najkvalitetniji i definitivno među najboljima. Međutim, obično je tako kada dođe do neke vrste nestašice bilo kojeg proizvoda, onda se on još više traži.

Visoka cena hrastovog parketa održava se zbog odličnog kvaliteta, ali i zbog određene vrste nestašice. Ukoliko planirate da kupite parket, postoji nekoliko stvari sa kojima bi trebalo da budete upoznati. Ako ste se već odlučili da kupite parket, a ne laminat, onda verovatno razmišljate o vrsti parketa. U ovom tekstu će biti reči samo o hrastovom parketu, odnosno o njegovim prednostima i kvalitetima. Detaljnije o vrstama parketa i podnim oblogama možete pogledati na stranici Floor Experts

Hrastovo drvo je visokokvalitetno

Hrastovo drvo je visokog kvaliteta. O tome ne govori samo činjenica da se od te vrste drveta pravi parket, već da se prave i različite druge stvari, čak i nameštaj i drugi elementi. Široka primena je samo jedan razlog više da poverujete zašto je hrastov parket i te kako odličan. Dakle, pre svega je sam materijal, odnosno drvo od kojeg se pravi parket idealno. Čim je tako dobra osnova znači da i proizvod mora da bude dobar, a u ovom slučaju, proizvod je odličan. Naravno, mnogo zavisi i od same obrade, ali pošto je već pronađen najbolji način obrade i sastavljanja, onda definitivno više nema dileme da se prilikom svake faze brižljivo pazi i vodi računa kako bi konačan proizvod na kraju ispao ono čime su kupci uglavnom oduševljeni.

Vrlo je otporan i izdržljiv

Nije ni čudo što se hrastovo drvo toliko često koristi, kada je toliko kvalitetno. Naime, hrastov parket je veoma otporan i veoma izdržljiv. Otporan je na mnoge udarce, oštećenja. To znači da hrastov parket nije samo kvalitetan u početku, već njegov kvalitet traje, a to je i poenta dobrog proizvoda. Parket zaista trpi velike pritiske i vrlo se koristi i troši i zato mora da bude veoma otporan. Naravno da niko ne želi namerno da uništi parket, već se jednostavno to dogodi slučajno. Međutim, u slučaju hrastovog parketa, vrlo će biti teško da se on ošteti.

Hrastov parket traje godinama

Ovo je možda i dobro poznata činjenica. Apsolutno je jasno da hrastov parket traje godinama. To nije parket koji godinama bledi i koji nakon nekoliko godina prestane da bude onakav kakav je bio kad ste ga kupili. Naravno da to zavisi i od toga kako ga tretirate, ali potpuno je jasno da morate da održavate parket, bilo koje vrste on bio. Čak i minimalno održavanje hrastovog parketa će dovesti do toga da on traje godinama. Jasne promene možete da primetite samo ako se veoma bahato odnosite prema svim stvarima u vašem domu, pa tako i prema parketu, kada ne vodite računa o tome na koji način ga čistite, kada koristie gruba sredstva, pa se desi i ogrebotina, kada ga apsolutno zanemarite, kada ga ogrebete pomerajući nameštaj i slično. To su zaista neke stvari na koje možete da utičete i zato treba da njih da utičete. Uz minumalan napor neće zaista nećete imati problema da održite parket u stanju u kakvom je bio kad je bio nov.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *