Nekoliko sitnica za nezaboravno romantično veče

Kada ste poslednji put imali romantičnu večeru sa voljenom osobom? Iako su rođendani i godišnjice čest povod, ponekad vam i nije potrebna specijalna prilika za romantiku. Zanemarite izgovore da nemate novca za večeru u restoranu ili da ne znate da kuvate. Iako niste vešti u kuhinji, i dalje možete isplanirati večeru i romantično veče tako što ćete odabrati lagano jelo za spremanje, postaviti sto, na kom će se nalaziti zanimljivi svecnjaci i prirodno ili vestacko cvece, dok će mirisljave svece i aroma lampe evocirati uspomene i pomoći vam da se opustite.

Romantična večera uz sveće uvek je savršeno rešenje za sastanak – i kad želite da ostavite dobar prvi utisak i kada slavite desetu godišnjicu. Sveće i drugi detalji pokazuju voljenoj osobi da vam je stalo do nje.

Mirisljave svece – detalj bez kog se ne može

Pre izuma električne energije, plamen sveće i vatre bio je jedino osvetljenje u mraku. Danas u 21. veku treperenje plamena sveće i vatre u kaminu služi kao jedan od najefektnijih podsticaja romantične atmosfere. A, ako koristite mirisljave svece ili aroma lampe, stvorićete još efektnije senzualno iskustvo.

Sveće na više načina utiču na nas:

Posmatranje plamena sveće je opčinjavajuće iskustvo koje opušta i oči i mozak.

Adekvatni svecnjaci sa svećama osvetljavaju relativno malu oblast i stvaraju osećaj bliskosti među ljudima.

Sveće stvaraju osećaj topline iako emituju veoma malo toplote.

Lepota, boja i oblik sveće opčiniće svakog ko uživa u njenom treperavom plamenu.

Mirisljave sveće ili aroma lampe doprineće uživanju u romantičnoj večeri svojim uticajem na čulo mirisa. Ne potcenjujte moć aromaterapije. Ove sveće ostavite za kraj večeri – za relaksirajuću masažu, toplu kupku ili spavaću sobu, ne želite da vam pokvare miris hrane.

Svecnjaci i vestacko cvece za dekoraciju stola

Ako planirate romantično veče u svom domu ili bašti, potrudite se da ga dobro organizujete. Obezbedite mir i osećaj intimnosti za dvoje uz finu muziku u pozadini. Ako imate novca i niste baš vešti u kuhinji, naručite hranu iz restorana. Pripremite omiljeno jelo voljene osobe ili nešto što lepo spremate, makar to bili kanapei sa maslinama uz neko lepo vino – važan je trud, ideja i lični pečat večeri.

Jedna od zanimljivih ideja je da dekorišete prostor tako da podseće na intimnu večeru u restoranu. Sto za dvoje pored prozora, lepi tanjiri, svetlucavi escajg, ispeglani čaršav i na njemu vestacko cvece ako nemate prirodno, svecnjaci u skladu sa ostatkom dekoracije, miris hrane i šampanjac u čaši i veče može da počne.

Možete isplanirati i letnju večeru na otvorenom. Iako uglavnom zamišljamo romantičnu večeru na moru uz zalazak sunca  i zvuk talasa, romantiku možemo doživeti i kod kuće. Zatvorite oči i zamislite – sto za dvoje pod svetlošću zvezda i viseći svecnjaci koji krase baštu ili terasu. Lagana salata ili sir  i sangria i zvuci salse u pozadini, poziv za ples i eto – savršena romantika.

Naposletku, sitnice se doživljavaju lično i pamte večno. Ako smo vas inspirisali, a nedostaje vam još poneka romantična ideja ili sitnica, posetite HomeArt i pronađite sve što vam je potrebno.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *