3 veoma bitne stavke venčanja kojima ne pridajete dovoljno pažnje

Organizacija venčanja nije nimalo lak posao. Zbog toga, kada se odlučite da stanete na „ludi kamen“, treba da sagledate šta je sve neophodno da organizujete kako bi taj dan protekao u savršenom redu. A moramo priznati da stavki ima previše: od zakazivanja venčanja, pronalaženja idealne sale za proslavu, preko odeće za mladence, itd.

I u svim tim obavezama dešava se da se zanemare neke stvari. Na prvi pogled ne tako bitne, ali ovi detalji mogu uticati na čitavu proslavu. Da ne biste došli u situaciju da se u poslednjem trenutku setite da je neke stvari vezane za organizaciju trebalo drugačije da uradite, mi vam predstavljamo samo jedan deo bitnih činilaca svake svadbene proslave.

Bendovi za svadbe su zaduženi za raspoloženje vaših gostiju

Jedna od najvažnijih stavki svake svadbe je muzika. Naime, bendovi za svadbe imaju veliku ulogu u pravljenju prave vesele atmosfere. Bez obzira na to što će gosti biti raspoloženi za slavlje, ukoliko bend ne izvodi odgovarajući repertoar, atmosfera može brzo splasnuti. Zato je bend za svadbe jedna od stvari koju morate rešiti što pre. Pre nego što krenete u potragu za idealnim bendom, važno je da odredite okvirni muzički repertoar. Ovaj korak je veoma važan jer na samom startu možete suziti izbor. Naime, mnogi bendovi za svadbe izvode pesme samo jednog muzičkog pravca. Zato, ukoliko znate šta tačno želite, istražujte bendove koji će vas oduševiti izvođenjem vaših omiljenih pesama. Sa druge strane, ukoliko niste sigurni šta želite, ne bi bilo loše da se posavetujete sa nekim ko je skoro bio u prilici da angažuje bend za svoju proslavu. Iako je svako venčanje jedinstveno, i priča za sebe, nije loše čuti i iskustva drugih. Često tako možete dobiti i pozitivne, ali i negativne komentare vezane za određene muzičke sastave. Mada su ovi komentari često subjektivne prirode, oni vas mogu ipak usmeriti u potrazi za idealnim bendom.

Bez obzira na to koji izbor napavili, treba da imate na umu da svi gosti treba da se osećaju prijatno na vašem slavlju. Zato, ukoliko planirate da imate goste različitih generacija, trebalo bi da razmislite o muzičkom ukusu svih. Čak i ukoliko niste ljubitelji jedne vrste muzike, trebalo bi da razmislite o kompromisu. Sigurni smo da biste uspeli da pronađete pesme koje vam se dopadaju čak i ako ne pripadaju muzičkom pravcu koji volite. Ovakav kompromis možete posmatrati kao vid poštovanja svih gostiju. Zato, ukoliko ćete imati ovakav sastav gostiju, ne bi bilo loše da u razmatranje uzmete one bendove koji sjajno izvode najrazličitije pesme. Vaši gosti će sigurno biti zadovoljni, a i vi ćete se sigurno više opustiti kada vas ponese pozitivna atmosfera. Ili, možete napraviti kompromis da do određene satnice muzičari izvode jedan repertoar, a nakon toga mogu izvoditi moderne pesme po vašoj sugestiji. Sa druge strane, ukoliko planirate modernu svadbu, gde će prisustvovati samo mladi, onda ćete moći u potpunosti sebi da udovoljite. U ovom slučaju, u opticaj mogu doći bendovi za svadbe koji odlično izvode muziku po vašem ukusu. Za ovakve svadbe se često angažuju DJ-evi, pa vaša svadba može biti prava žurka koju će svi pamtiti.

Danas postoje brojni bendovi za svadbe i nije lako odlučiti se za jedan. Iz tog razloga predlažemo da napravite spisak onih koji ulaze u uži izbor, a onda ih kontaktirajte. Pored reperotoara, možete uzeti cenu anganžmana kao još jedan parametar koji će vam pomoći da dodatno suzite izbor. Takođe, obavezno pre zaključivanja dogovora sa bendom oko anganžma poslušajte ih uživo. Naime, nekad snimci koje možete pronaći na Internetu nisu dovoljno dobrog kvaliteta pa ne možete zamisliti kako to sve zvuči uživo. Sa druge strane, ne bi bilo loše da se pojavite na proslavi gde vaš bend svira jer ćete tako moći uživo da se uverite da li mogu napraviti atmosferu koja je toliko važna za svako slavlje. I naravno, ne zaboravite da bez obzira što bendovi za svadbe imaju svoje repertoare, i vi imate pravo na sugestije. Ukoliko ne želite da se neka pesma svira na vašoj svadbi, recite, odnosno ukoliko imate posebno dragu pesmu, sugerišite da biste voleli da je čujete na svoj najlepši dan.

Pozivnice za venčanje – budite originalni

Iako na prvi pogled ne izgleda kao bitna stavka, pozivnice za svadbu su nešto na šta treba obratiti posebnu pažnju. Naime, pozivnice za svadbu su prvi pravi izvor informacija koje su vezane za vaš najsrećniji dan. Iz tog razloga pozivnice moraju sadržati najbitnije informacije: kada se održava svadba, gde i u koliko sati. Sa druge strane, sam dizajn pozivnice za venčanje zavisi od vas samih.  Ali, imajte na umu da će one ostaviti prvi utisak o vašem venčanju. Iz tog razloga biste mogli da odaberete dezene koji će u potpunosti ispratiti čitav koncept vašeg slavlja. Pa tako na primer, ukoliko će proslava biti u boho stilu, odaberite nežne tonove koji će krasiti vaše pozivnice. Ili, ukoliko volite eleganciju, odaberite model koji će biti dovoljno sveden, elegantan, ali efektan. I ne zaboravite da je svaki detalj bitan. Na taj način ćete staviti do znanja vašim gostima da ste vodili računa o svemu, što će svakako ostaviti pozitivan utisak.

Najveći broj mladenaca se opredeljuje za klasične modele pozivnica. Ali, ako želite da budete jedinstveni, zašto ne biste dali svoj lični pečat svakom detalju, pa i pozivnicama? Danas nam je dostupno toliko informacija i zato zašto se ne biste potrudili i pogledali različite modele koji se rade u svetu. Ove moderne pozivnice za svadbu mogu poslužiti kao osnova za vašu. A ukoliko niste u mogućnosti da je sami kreirate, svoje ideje možete predočiti profesionalcima. Naime, danas postoje brojne štamparije koje se bave izradom šablonskih pozivnica, ali imaju i svoje dizajnere koje mogu osmisliti i napraviti pozivnice za svadbu prema vašoj zamisli. Ukoliko volite šaljive pozivnice, neka budu takve, ukoliko želite elegante, napravite takve. Međutim, ne zaboravite da one imaju glavnu ulogu da obaveste vaše goste kada i gde će se održati venčanje i proslava.

Ako ste ljubitelj modernih tehnologija, zašto ne biste napravili video pozivnicu? Ovakav vid poziva na venčanje je u svetu postalo pravi hit. Ukoliko niste sigurni kako biste napravili svoju video pozivnicu, možete potražiti inspiraciju na Internetu. Ono što je sigurno, ovakav vid poziva na svadbu neće ostaviti nikoga ravnodušnim. Nijedan drugi način poziva neće biti ličniji od ovog.

profesionalno sminkanje

Fotografisanje venčanja – obezbedite savršene uspomene

Iako tokom same proslave fotografisanje može biti naporno, čak se i učiniti kao da je nepotrebno, varate se. Iako mislite da ćete taj dan pamtiti do kraja života i to svaki detalj, vremenom ćete zaboraviti sitnice. A fotografije su tu da vas podsete na sve detalje i atmosferu. Zato, čak iako niste ljubitelj fotografisanja, angažujte tim profesionalaca koji će ovekovečiti vaš najlepši dan.

Kada je fotografisanje venčanja u pitanju, važno je da odaberete profesionalce koji imaju iskustva u fotografisanju ovog tipa proslava. Naime, samo iskusni fotografi će znati da „uhvate“ pravi trenutak i zabeleže ga. Pored toga, oni ne treba da na bilo koji način narušavaju atmosferu. Zato će oni iskusni praktično biti nevidljivi gostima, a uspevaće da zabeleže trenutke za pamćenje. Obezbedite sebi profesionalno sminkanje kako biste u svakom trenutku bili savršeni, jer profesionalni aparati umeju da zabeleže svaku vašu poru.

Osim fotografisanja sa gostima, danas je sve popularnije da mladenci odvoje vreme i iskoriste da odu na njima važno mesto, ili prirodu i tu naprave određen broj fotografija na atraktivnim mestima. Pojedini čak izdvoje jedan ceo dan, pre ili nakon venčanja za fotografisanje. I ponovo, možda ovo na prvi pogled izgleda čudno, pa čak i besmisleno, nije baš tako. Naime, nakon nekoliko desetina godina, vi ćete sigurno zaboraviti koliko vam je neprijatno bilo dok ste pozirali u parku, a prolaznici vas znatiželjno posmatrali. Na kraju će ostati fotografija na kojoj će se videti sva radost i ljubav koju ste nosili u sebi tog dana. A morate priznati da to nema cenu.

I naravno, fotografisanje venčanja danas ne može ići bez video snimka. Zato su često fotografi ujedno i kamermani koji će snimati čitav događaj. Kao i u slučaju fotografisanja, ukoliko unajmite profesionalne kamermane, oni će umeti da snime zanimljive događaje, da isprate i ovekoveče važne protokole svake svadbe. I na kraju, kada prođu godine, moći ćete sa uživanjem da gledate snimak i prisećate se vašeg dana. Naravno, danas su i fotografija i video otišli korak dalje kada je kvalitet i način snimanja u pitanju. Pa tako možete da angažujete profesionalce sa klasičnim kamerama, ali oni mogu poneti i svoj dron, tako da možete imati snimke i fotografije iz ptičje perpektive. Takođe, mnogi profesionalci nude uslugu i pravljenja mini filmova, gde u nekoliko minuta mogu predstaviti vašu ljubavnu priču. Naime, odabirom karakterističnih snimaka, oni mogu napraviti jedinstveni snimak koji će ispratiti sve najznačajnije trenutke od ranog jutra, pa sve do kraja svadbe.

I za kraj, ma koliko organizacija svadbe može biti stresna i oduzeti previše vremena i živaca, taj dan se potrudite da maksimalno uživate. To je dan u kome ćete krunsati svoju ljubav. Zato, kada se probudite na dan svadbe, zaboravite na sve brige i probleme, pogledajte osobu koju volite i uverite se da taj dan je vaš dan. Samim tim, pozitivna energija, raspoloženje i ljubav neka budu glavni faktori koji će učiniti vaš dan posebnim. A ukoliko vi budete srećni, to će prepoznati i vaši gosti i dobra atmosfera biće zagarantovana.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *