Beograd postaje nesnosan za život – izdavanje stanova u Nišu i Novom Sadu sve traženije

Život u Beogradu postaje nepodnošljiv. Saobraćajne gužve, divlja gradnja, nedostatak parkinga i zagađenost vazduha koja je prethodnih dana dostigla neviđene razmere doprinele su razvoju novoga trenda, potražnji stanovima za izdavanje u drugim gradovima. 

Iako se Beograd smatra apsolutnim brojem jedan po pitanju broja oglasa za izdavanje stanova, zbog pomenutih neprijatnosti sa kojima se Beograđani susreću svakodnevno, rastući trend kada je u pitanju iznajmljivanja stanova zabeležen je i u drugim delovima Srbije. 

 

Izdavanje stanova u Nišu i Novom Sadu

Posle Beograda, zabeležena je povećana potražnja i ponuda za izdavanje stanova u Nisu, kao i u Novom Sadu. Pri tome se Novi Sad smatra gradom u koji se doseljava najveći broj ljudi na teritoriji Vojvodine, dok se Niš smatra industrijskim centrom u Srbiji zbog novoizgrađenih puteva i rastuće industrije u tom kraju. 

 

Šta očekivati kada je u pitanju ponuda stanova za izdavanje u Novom Sadu?

Iako mnogi smatraju da Novi Sad umnogome može da ponudi isto što i u Beogradu činjenica je da se život u ovome gradu drastično razlikuje od života u Beogradu. U Novi Sad dolaze oni koji žele da pobegnu od zagađenja i drastičnih gužvi u prestonici i kojima odgovara blagi mentalitet koji karakteriše stanovnike ovoga grada. U Novom Sadu možete videti, mnogo urednije i veće parkove, šetališne zone i grad je generalno prilično uređeniji zbog čega je procenat “doseljenika”, iz godine u godinu sve veći. 

Pre nego što se upustite u pretragu stanovi za izdavanje Novi Sad, trebalo bi da znate da je ponuda prilično raznolika. Iako je grad manji, potraga za novim stanom u kojim ćete živeti nije ništa lakša nego kada tražite stan u Beogradu. Princip oglašavanja je isti, možete naći stanove u oglasima novina ili na portalima, jedina razlika u odnosu na Beograd jeste ta da je veći broj oglasa gde možete iznajmljivati direktno od vlasnika. I pored pomenutog blagog karaktera novosađana, preporučuje se da budete jako oprezni ukoliko iznajmljujete stan bez posrednika, jer u oglasima nisu uvek navedeni detaljni opisa stana koji se izdaje, pa uvek postoji mogućnost da previdite činjenicu zbog koje vas kasnije može često “boleti glava”.  Najveća je potražnja za stanovima u centru grada, a u zavisnosti od spratnosti, opremljenosti, mogućnosti parkinga, zavise i cene izdavanja stanova u Novom Sadu. 

 

Izdavanje stanova u Nišu

Već smo pomenuli činjenicu da se Niš poslednjih godina značajno transformisao. Kulturni život je iz godinu u godinu sve bogatiji, priraštaj brucoša na niškom univerzitetu raste sa svakom novom upisanom generacijom, a zvog pojačanog razvoja industrije u tom kraju, izdavanje stanova u Nisu postaje sve razvijenije. Usled povećanog obima potražnje, sve je češća pojava novih agencija za nekretnine kojima je izdavanje stanova u Nišu glavna okosnica posla. 

Pitali smo zaposlene u agencijama šta je to što Nišlije i novopečene Nišlije najviše interesuje kada je u pitanju izdavanje stanova i odgovor je da se najveća pažnja obraća na troškove: Nišlije koje planiraju da iznajme stan najviše interesuju iznosi troškova za obavezne komunalije, poput grejanja, infostana i slično. Kada su u pitanju lux stanovi, tu je potražnja značajno manja nego što je slučaj sa stanovima u Novom Sadu i Beogradu. 

I zato, ukoliko planirate da pobegnete iz prestonice i da potražite grad koji takođe ima da ponudi dobru priliku za zaposlenje, ali i mogućnost lagodnijeg i bezbrižnijeg života, preporučujemo vam da razmislite o navedenim gradovima kao mogućim opcijama. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *