Blistav osmeh uz pomoć stomatoloških ili prirodnih medikamenata

Blistav osmeh je svakako odraz dobrog samopouzdanja i lepote. Najveća potražnja tehnike beljenja zuba izraženija je kod osoba mlađe starosne dobi.

Prioritet pri samom tretmanu je svakako zdravlje zuba i očuvanost same zubne gleđi. Pre same tehnike predstoji uklanjanje kamenca i uglađivanje same zubne površine. Ne treba zaboraviti da postoje tehnike izbeljivanja zuba u kućnim uslovima uz pomoć moćnih prirodnih medikamenata. U oba slučaja stvara se jedinstven efekat a to je svakako blistav i zdrav osmeh. 

Jedinstvena procedura beljenja zuba u stomatološkim ordinacijama

Ono što je presudno kod svakoga ko se odluči na proces beljenja zuba jeste kratkotrajan i bezbolan proces. U odnosu na stanje samih zuba i njihovu postojeću notu, određuje se tonalitet beline koji se želi postići. Beljenje zuba je svakako popularna kod mladih osoba i prevashodno je najpopularniji stomatološko-estetski tretman. Nakon samog tretmana, stomatolog će svakog pacijenta savetovati o daljem održavanju zdravlja zuba. U ovakvim slučajevim koriste se paste sa aktivnim koncentracijama fluora i kalcijuma za potpuno zdrav izgled zuba.

Unutar stomatoloških ordinacija beljenje zuba se obično izvodi pod dejstvom laserskih zraka i slojeva gela za uglačavanje same zubne gleđi. Pri izvođenju tretmana od velike je važnosti zaštita samih desni od uticaja laserskih zraka. Celokupan proces se odigrava pod kontrolisanim uslovima i ne postoje neželjene reakcije već izuzetno zadovoljstvo samih pacijenata. 

Jedinstveni načini izbeljivanja zuba u kućnim uslovima

Oni koji ipak nemaju dovoljno hrabrosti ili poseduju izvesnu dozu straha od svake posete stomatologu, uz zdrave zube i desni u kućnim uslovima mogu odraditi bezbolan tretman. Mnoge paste za zube se ipak nisu dobro pokazale kao dovoljno delotvorne, stoga se pribegava korišćenju popularne medicinske sode bikarbone. Kako bi izbegli i najmanje sadržaje teških metala u sobi bikarboni, pribegava se medicinskoj, bez dodatnih štetnih sadržaja poput aluminijuma. 

Rastvorom sode bikarbone sa mlakom vodom i ispiranjem usne duplje, stvara se višestruki efekat po zdravlje zuba. Benefit same upotrebe ogleda se u eliminisanju mikroorganizama i bakterija pri čemu soda čini jedinstven preventivni medikament. Opšte je poznato da se upotrebom sa prirodnom limunskom kiselinom stvara burna reakcija koja može otkloniti dugotrajne naslage kamenca, kako na samim zubima tako i na svim uglađenim površinama. Prema brojnim saznanjima i pozitivnim iskustvima, soda bikarbona svakako predstavlja moćno abrazivno sredstvo. 

Smernice i preporuke nakon beljenja zuba

Nepostoje striktni uslovi niti smernice za održavanje samih zuba nakon tretmana. Jedina i sigurna stvar koju je potrebno ispoštovati odnosi se na nekonzumiranje jela i pića bar dva sata nakon samog tretmana. Ne postoje uticaji niti štetnosi pojedine hrane na tako tretirane zube. Svaki stomatolog će svog pacijenta, bez obzira na rađeni tretman beljenja ili ne, posavetovati na konzumiranje mlakih pića i umereno konzumiranje kafe i obojenih pića. 

Konzumiranjem mlečnih prerađevina, naročito mleka, direktno se usvaja esencijalan kalcijum za zubnu gleđ. Hladna pića svakako nisu dobar izbor za osobe koje pate od osetljivosti zuba, pri čemu sami impulsi u vidu neprijatnog bola imaju jači uticaj na zubnu kost. Obojena pića poput vina ne bi trebalo intenzivno konzumirati, čak se savetuje lagano ispiranje usne duplje nakon upotrebe ovog napitka.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *