Da li svaki nameštaj sarži bakterije?

Jeste li znali da prljav nameštaj može i te kako da utiče na vaše zdravlje? Da, da, nekada mnogo vremena u kući može loše da utiče na zdravlje ukućana.

Američke studije su pokazale da prilikom čišćenja stana često otežavajući faktor jesu kućni ljubimci i usisivači starijih generacija, a ako redovno sređujete dom ni to nije garancija da će vaš stan biti potpuno čist.

Evo i zašto.

Na zdravlje ljudi posebno utiču bakterije, alergeni i prašina. Ako imate neki stariji usisivač, tokom usisavanja štetne materije se dodatno izbacuju u vazduh i tako se zagađuje. Ako uz to imate i kućnog ljubimca, onda nemojte da se čudite što vam je nameštaj stalno prljav ili što se često žalite na neke zdravstvene tegobe. Dlake kućnih ljubimaca, mrtva koža, ali i polen koji je vaš ljubimac nakupio tokom šetnje posebno može da utiče na zdravlje ukućana.

Amerikanci su u svojim istraživanjima takođe potvrdili da ljubimce treba držati dalje od nameštaja i da ih treba često kupati, jer se mnogo bakterija i alergena skuplja u tepisima, kao i po foteljama ili sofama i krevetima.

Posebno bi trebalo obratiti pažnju na čišćenje tepiha, jer pogotovu ako imate u domu vunene tepihe i kućne ljubimce, onda se bez dubinskog pranja nećete rešiti nagomilanih alergena, bakterija i čestica prašine u tepihu. Posebno treba obratiti pažnju na čišćenje tepiha, jer svaki tepih servis poseduje određene mašine za dubinsko pranje koje će ukloniti štetočine nakupljene u tepihu i drugom nameštaju.

Multifunkcionalan nameštaj – spas za sve!

Danas je manje je više u modi. Bira se manje nameštaja koji je multifunkcionalan. Mnogi su se odlučili za ključne promene u domu kako bi stvorili srećnije mesto za život.

I ne čudi. Da biste svoj kutak pretvorili u mali raj dovoljno je da se nekih glomaznih i nepotrebnih komada nameštaja rešite, a da dodate simetričan i skladan nameštaj koji će se savršeno uklopiti u vaš enterijer. Pritom, manje ćete posla imati prilikom čišćenja, a dovoljno je da tepih odnesete u tepih servis, kao i vaš praktičan nameštaj koji posle dubinskog pranja dobija novi sjaj.

Doduše, mnogi stanovi su danas tako napravljeni da ne postoji mnogo prostora za eksperimentisanje, te je jedino rešenje za dobro organizovan prostor, nameštaj koji se lako sklapa i rasklapa. U tom slučaju, važno je da osmislite kreativno i praktično rešenje koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Razmišljajte praktično, neka vaš nameštaj bude od materijala koji se brzo i lako čisti. Tepihe ubacite ukoliko je neophodno i odaberite najbolje za svoj dom. Ako pak niste sigurni kako biste najbolje uredili životni kutak, onda se posavetujete sa nekim stručnjakom za dizajn.

U korak sa trendovima!

Trendovi se stalno menjaju. Savremena tehnologija svakodnevno donosi promene koje sve više menjaju naše živote. Brzo se živi, sve je na klik dostupno, a multifunkcionalnost postaje glavna odlika savremenog doba. Kad želite potpuno svež i novi nameštaj, dovoljno je da odete u najbliži tepih servis. Sigurni smo da će profesionalci znati kako da vam pomognu i da ćete naći kompromisno rešenje koji će objediniti vaše želje i mogućnosti, jer dom je mesto gde porodica treba da uživa u svakom trenutku. A samo ako ga opremite i održavate na pravi način, moći ćete da uživate sa porodicom i prijateljima u vašem malom raju.

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *