Sigurnosne kamere i ometači – ima li potrebe za njima?

Danas su sistemi za video nadzor skoro pa neizostavni deo svake male firme ili domaćinstva. Naime, kamere za video nadzor efikasno i veoma lako mogu da prate svaki trenutak i da 24 sata drže pod kontrolom svoju imovinu.

Danas postoji na stotine, pa čak i na hiljade različitih modela i tipova video kamera. Međutim, jedan budući korisnik teško da sam tačno zna kakva mu kamera za video nadzor treba. Izuzetak su oni stručnjaci koji se razumeju u tehnologiju, pa tačno znaju koja kamera će moći da zadovolje sve njegove potrebe.

Pre nego što odete u kupovinu i pre nego što zakoračite u radnju špijunske opreme, trebalo bi najpre da odlučite koji nadzor želite, da li je reč o poslovom ili je u pitanju kućni nadzor. Nekoliko ključnih stvari trebalo bi da imate na umu pri kupovini vašeg uređaja za praćenje. Naime, prvo i osnovno jeste koja je namena vašeg video nadzora.

Je li ona samo preventivna kojom želite da stavite do znanja mogućim provalnicima da će lako i brzo biti uhvaćeni? Ili pak želite da se osigurate u slučaju provala? Razlozi su brojni, svako želi iz sebi znanog razloga da ima video nadzor, ali ako jasno znate zbog čega hoćete da ugradite sigurnosne kamere, onda ćete brzo i lako naći potreban uređaj kod svog prodavca špijunske opreme.

Ometači kamera – izum novog doba

Napredna tehnologija učinila je svoje. Kako su se razvijali napredni uređaji za ometanje, tako se na drugoj strani razvijaju i sistemi za njihovo blokiranje. Ometači kamera popularni su kao i kamere za video nadzor. Naravno, ometači kamera imaju jedino svrhu ako kamera za video nadgledanje postoji. Jedno bez drugog očigledno ne ide. Ali, zašto neko ima potrebu da nadgleda drugog?

Kada su kamere za video nadzor u pitanju, onda je jasna njihova namena. Postavljaju se na mestima koja su važna, na ulaznim vratima, u kancelarijama, u poslovnim prostorima, svuda gde je nadzor važan. Takođe, ako je reč o video nadzoru na poslu, trebalo bi imati na umu da postoje određene prostorije koje ne smeju biti nadgledane, jer se time krši privatnost radnika. To je recimo slučaj sa kafeterijama, svlačionicama ili prostorijama za odmaranje. U svakom slučaju, sve druge prostorije koje su u vlasništvu kompanije mogu biti pod video nadzorom.

Kome su ometači kamera potrebni?

Verovatno bi se neko zapitao kome su ometači kamera potrebni, ko ih kupuje. Naravno, postoji određeni tip ljudi koji kupuje blokatore, jer želi možda da zaobiđe sigurnosne sisteme iz nekog razloga. Takođe, ometači kamera se kupuju u radnjama koje prodaju špijunsku opremu, a samim tim je njihova prodaja legalna i svima dostupna.

Treba napomenuti da se blokatori lako koriste i da kupovinom pravog ometača sigurno nećete pogrešiti. E sada, pitanje je koje video nadzor kamere želite da sprečite da šalju sliku i da njihov rad ometate. Svakako, ometači kamera se mogu nabaviti po različitim cenama i od različitih proizvođača. Jedno je sigurno, cena zavisi od kvaliteta, namene i drugih faktora, a vaše je da prodavcu objasnite zašto baš želite određeni blokator, pa će vam on preporučiti onaj koji vam najviše odgovara.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *