Fantastične, a nedovoljno poznate destinacije za letovanje u Turskoj

Na kojoj plaži u Turskoj provesti odmor? Posle napornog rada čitave godine želite da date sebi oduška i odete negde sa porodicom i/ili prijateljima na odmor. Odmor na plaži u Turskoj je savršeno rešenje.

Lepe plaže, dobra hrana i divno vreme. Turska ima sve! Ali Turska je ogromna i postoje razne opcije. Kako onda odlučiti gde provesti odmor u Turskoj? U tekstu koji sledi možete pogledati predloge za letnje destinacije u Turskoj.

Kaputas plaža (Kaputas Beach)

Plaža Kaputaš je najpoznatija asocijacija za Tirkiznu obalu i obavezna je za posetiti kada ste u oblasti Kaš. Oko plaže se uzdižu strme litice. Ovu malu plažu mnogi smatraju jednom od najboljih plaža u Turskoj, ako ne i najboljom. Pošto je plaža javna i zaštićena, nema plaža ili restorana na plaži Kaputas. Postoji samo jedan državni bar koji nudi pića i brzu hranu po popularnim cenama. Suncobrani se mogu iznajmiti. Da biste pristupili plaži, moraćete se prošetati preko 150 strmih stepenica. Odatle možete uživati u pogledu na planine, ostrva, kristalno čistu vodu…

Kabak Koyu

Kabak je jedna od najboljih plaža u Turskoj, savršena za ljubitelje prirode i one koji se žele skloniti u tajni raj.

Datča  

Datča ima netaknutu prirodu i najlepše nijanse plave boje. Mali grad i njegove vode su tako divne da su stari Grci verovali da ga je lično stvorio Zevs. U sastajalištu Egeja i Mediterana, Datča je sigurno jedna od najboljih plaža u Turskoj. Ako posetite Datču, ne propustite drevne ruševine Knidosa koje su savršena kombinacija istorije, mora i prirode.

Ostrvo Kleopatre

Mora da postoji nešto sa morem u Turskoj kada je Kleopatra sama izabrala jedno od turskih ostrva (Sedir Adasi) kao svoj privatni i skroviti raj da bi se sastala sa svojim ljubavnikom Markom Antonijem. Prema legendi, Kleopatri se nije dopadao pesak koji je bio na plaži, pa su joj iz Egipta doneli specijalni pesak. Bilo da je to istina ili fikcija, fini beli pesak na plaži danas je zaista jedinstven i jedan od razloga za posetu Turskoj.

Olimpos – Cirali

Olimpos je bio važan Likijski grad u 2. veku pre nove ere. Sa dve ogromne planine, čitava oblast izgleda fantastično, dok selo iza nudi mnogo restorana sa odličnom atmosferom. Olimpos čuva ostatke drevnih grčkih ruševina, savršeno kombinujući istoriju i prirodu. Ako odete na Olimpos, ne biste trebali propustiti Večni plamen Chimera (Ianartas). Ovo je magično mesto gde se veruje da su olimpijski sportisti došli da upale svoje baklje. Mit ili ne, plamen je vrlo intrigantan kada pomislite da gori hiljadama godina.

Bodrum

Elegantan grad Bodrum je izuzetan za turizam. Boje koje ovaj grad čine izuzetno lepim su ružičasta i tirkizna. Meka ružičasta boja dolazi od bougainvillea cveća koje ukrašavaju svaku ulicu i njegova tirkizna boja dolazi iz fantastičnog mora. Sa bogatim hotelima, uslužnim restoranima i noćnim klubovima, Bodrum ima za svakoga po nešto.

Kas – Liman Agzı  

Grad Kas je idealan za istraživanje nekih od najboljih plaža u Turskoj. Sam grad nema baš najbolje plaže, ali možete lako doći do plaže Kaputaš ili doći do vodenog taksija do Liman Atzija, niza od 4 plaže udaljene oko 3km od Kasa.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *