Gde je najbolje kupovati belo vino?

Gde najčešće kupujete belo vino i zašto to radite? Da li je razlog odlazak na neku proslavu, pa vam je potrebna flaša pića kako ne biste otišli „praznih ruku“? Ili, pak, kupujete flašu vina jer idete u goste osobi za koju znate da u vinima zaista uživa i da o njima dosta zna? I gde tada kupujete belo vino? Prodaja vina kod nas funkcioniše na nekoliko načina, a svaki od njih pruža nešto drugačije i može se slobodno reći nešto više ili značajno manje. 

Najčešći objekti za prodaju vina

Masovna kupovina uglavnom funkcioniše na nivou lokalnih, manjih radnji. Najveća prednost kada o njima govorimo jeste to što su uvek u blizini stana ili kuće, posla, sasvim nevažno, uvek možete brzo da odaberete i platite šta vam je potrebno i tako za nekoliko minuta obezbedite flašu pića koja vam je potrebna. Problem je to što je u prodavnicama ovakvog karaktera izbor u potpunosti sužen, dostupna su vina koja se masovno proizvode i koja su najnižeg cenovnog ranga, pa se uglavnom kupuju za neke usputne prilike ili kao deo slavskih poklona, što je opet u sklopu masovne kupovine. Van toga, ponude u lokalnim prodavnicama su ravne nuli. A gde je onda prodaja belog vina bolja i gde se može više pronaći?

Ponuda belog vina u supermarketima i diskontima pića

U odnosu na prethodno pomenuti lokalne markete i prodavnice „u kraju“, supermarketi određenih trgovniskih lanaca imaju sve bolju ponudu kadaje belo vino u pitanju i alkohol uopšte. Ono što se na rafovima može pronaći jesu bela vina masovne proizvodnje, ali i ona brojna domaće proizvodnje, uz koja dolaze i ona iz inostranstva. Samim tim, izbor postaje prilično veliki, kako u vrstama vina, sortama grožđa od kojih je dobijeno, preko vinarija, kvaliteta, pa i samih cena. Uz sve to, često se mogu pronaći i brojne akcije, pa se po nižim cenama može isprobati vrhunski kvalitet. Sve ovo isto važi i za diskonte pića gde postoji određeni izbor, ali se problem javlja ponekad u količinama koje su obavezne za kupovinu.

Prodaja belog vina u marketima i diskontima je na mnogo višem nivou, tako da u okviru njih uvek možete pronaći vrlo kvalitetna pića. Problem je taj što najverovatnije nećete imati sa kim da se posavetujete, pa slobodno upitajte na internetu, tu se nalaze brojne informacije, a obratite pažnju i na potrebe skladištenja određenog belog vina, jer se u marketima o tome ne vodi mnogo računa, pa su sva na istim rafovima. 

Belo vino u vinotekama je najbolji izbor

Kako za sve, tako je i za belo vino, specijalizovane radnje daju potpuno novo iskustvo pri biranju i kupovini. Postojanje vinoteke nije da bi isključivo nudila vina, već da bi se u njoj dobilo pravo iskustvo pri odabiru pravog belog vina za poklon, priliku, isprobavanje. U vinotekama ćete pronaći najveći izbor domaćih i stranih vina, što je i očekivano, prodaja vina u njima funkcioniše na najbolji mogući način. 

Ali, ono što je daleko važnije jeste činjenica da se u vinotekama vina čuvaju i skladište prema svojim potrebama, sve do momenta kupovine, te u njima rade osobe koje će vam tačno objasniti posebnosti određenog vina, pravila ispijanja, kombinovanja sa hranom, sipanja u određene čaše i tako dalje. I iz tog razloga, kada god imate priliku, vino najpre kupujte na takvim mestima.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.