Kako da izaberete nov televizor?

Akcije i dodatni popust nikako ne želite da propustite, zar ne? Ali ipak, ako se pitate kako odabrati kvalitetan televizor, a da i pritom ne potrošite silne novce, onda mi imamo nekoliko saveta za vas za uspešniju kupovinu.

Naime, kada ste odlučili da svoj dom obogatite novim kućnim aparatom i ako je to baš televizor, onda bi trebalo da obratite pažnju na sledećih nekoliko važnih stvari.

Kada kupujete novi TV uređaj, obavezno odaberite Full HD rezoluciju. Takođe, nemojte da se prevarite i da izabrete model koji ima osveženje manje od 120 Hz. Znači, samo dolaze u obzir uređaji čije je osveženje veće od 120 Hz.

Ako ste rešili da investirate na duži rok, tačnije da vam TV traje i više od 5 godina, onda razmislite o tome da kupite 4K Ultra HD televizor. U zavisnosti od budžeta i mogućnosti, bolji izbor su svakako OLED televizori, ali ako nemate dovoljno novca, jer su ovi modeli nešto skuplji, onda izaberite LED ili LCD panel. Kompatibilnost TV uređaja sa HDR je važna komponenta, kako biste imali realističnije boje prilikom gledanja, a pokušajte da se ne obazirete na specifikacije kontrasta koje svaki proizvođač televizora predstavja, jer svaki proizvođač različito meri kontrast. Zato pažljivo birajte i verujete samo svojim očima.

Ukoliko se baš i ne razumete u portove za TV, onda izaberite model koji ima makar četiri HDMI porta. Ako birate modele koji imaju 4K rezoluciju, onda bi trebalo i da proverite da li je izabrani model kompatibilan sa HDCP.

Ako se dvoumite između zakrivljenog i ravnog televizora, znajte da ne postoji neka veća razlika osim razlike u dizajnu. Zakrivljeni televizori izgledaju atraktivnije, ali nemaju bolji kvalitet slike. Danas su uglavnom svi TV uređaji zapravo smart televizori, a nemojte da zaboravite da kupite i soundbar, jer što je televizor tanji zvučnici su slabiji.

Servis i popravka televizora

Kod nas se još uvek mnogi kupci vode parolom ako ne znaš šta je dobro, onda znaš šta je skupo. Da je to i danas sveto pravilo tržišta, ne možemo sa sigurnošću reći, ali jedno je sigurno, kada se za neki kućni uređaj izdvoji lepa količina novca, onda nijedan kvar ne dolazi u obzir. Garancija podrazumeva da se neki kvarovi mogu besplatno servisirati, ali kada kvar ne podleže garanciji onda vam jedino preostaje TV servis i popravka televizora kod proverenog servisera.

Najčešći kvarovi sa kojima se možete susresti

Mnogi se pitaju kada se isplati popravljati televizor. Česti kvarovi novih smart TV uređaja jesu napajanje, zvuk ili HDMI ulaz. U slučaju da je došlo do problema sa zvukom, trebalo bi najpre razmisliti i raspitati se koliko bi servis i popravka televizora koštala, pa tek onda razmotriti opciju kupovine novog modela.

Takođe, neki od problema kod novih modela mogu biti u vezi sa napajanjem, a neki kvarovi se veoma brzo i lako rešavaju. Servis i popravka televizora nije rezervisana za neke stare modele, dotrajale televizore i druge kućne aparate. Danas se i novi uređaji mogu lako pokvariti, tako da nemojte odmah da razmišlajte o potencijalnim troškovima popravke, jer neki kvarovi ne zahtevaju mnogo novca, već najpre zahtevaju znanje profesionalca.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *