Kako da uskladite enterijer u skladu sa najnovijim trendovima?

xdf6f96b5d27c94acacafb313a6784bbd09e696a2.jpg.pagespeed.ic.YO3t--1o2l

Za 2019. godinu, najavljeno je da će se pojaviti i obnoviti neobični i uzbudljivi trendovi unutrašnje dekoracije kao što su pasteli, drugačiji geometrijski obrasci i skandinavski stil.

Neki trendovi su već poprilično poznati i neće poprimiti toliku atraktivnost kod onih koji planiraju da preoblikuju svoje kuće i stanove, dok će drugi, koji predstavljaju kompletnu promenu biti viđeni svuda u toku 2019.

U narednom tekstu, saznajte više o ovim trendovima i primenite neke sugestije u budućem uređenju sopstvenog doma.

Zemljani tonovi

Samo prelistajte magazine u kome se opisuje kućni dekor ili pogledajte svoj feed na Instagram-u kako biste videli da se ova paleta boja vratila u igru.

Prelazak na mirniji život ogleda se u zelenoj boji i enterijeru u zemljanim tonovima. Mešavina bež i sive se vraća sve više, kao i neutralni tonovi i bogate boje kao što su terakota, tamno plava i topla zelena.

Geometrija

Iako smo videli razne oblike iz geometrije 2018. godine, to je uglavnom bilo na jastucima i tepisima. Ove godine, možemo ih pronaći na pločicama (poseban kuriozitet predstavljaju kvarcne pločice za kuhinju ili kupatilo).Dekoracija će prestati da bude samo deo aksesoara, zidova i  nameštaja. U 2019. godini, podovi i plafoni dobijaju pažnju koju zaslužuju i predstavljaju uzbudljiv trend za narednu godinu.

Japandi stil

Skandinavski trend nije novina i mnogi veruju da već izlazi iz mode, ali molimo vas da razmislite ponovo jer se ovaj stil samo obnavlja.

Japandi stil kombinuje moderno-rustične vibracije skandinavskog dizajna sa tradicionalnom elegancijom koja je povezana sa japanskim stilovima. Zajedno, oni predstavljaju vid savremenog minimalizma. 

Etnički motivi

Koncept globalizacije ima sve snažnije prisustvo u našem društvu. Danas je ceo svet dostupan na jedan klik i ovaj privilegovani pristup radikalno menja način na koji živimo.

Potrošač sve više putuje i informiše se i želi da pokaže ovaj aspekt i u svojim kućama kroz načine na koje ih ukrašava.

Neki od najistaknutijih dizajnera i modnih kuća inspirišu baš kroz daleke kulture iz Azije i Afrike kao i brojnih njihovih plemena. Takvi motivi su prisutni svuda – od piste i visoke mode do ulice. Upravo zbog toga su postali toliko i dostupni svima, a sada se nalaze u našim domovima.

Tapete

Tapeta će biti još prisutnija u 2019. godini. Postavite svoju omiljenu tapetu u žarišnu tačku vašeg doma, odabirom velikih šarenih otisaka kao što su cveće, ptice, oblaci i učinite vaš dom ponovo svežim.

Boje sladoleda

Pastelne boje sladoleda boje će biti ogroman trend u enterijeru i modi ove godine.

Možete da mešate boje kako biste napravili mix koji će odgovarati vašem ukusu. Prefarbajte ovim lepim bojama jedan zid ili više njih, a ukoliko se osećate hrabrim, neka ove moje budu dominantne pri izboru vaše nove garniture za dnevnu sobu.

Tepisi kao dekoracija zidova

Tepih dekoracija je u trendu na Pinterestu, a ovde se radi i o modi koja sa skromnog poda prelazi na vaš zid.

Ako pretražite Google inspiracije za uređenje, tepisi su odličan način za ukrašavanje zida poput  umetničkog dela.

Uređenje plafona

Plafon se često naziva peti zid, ali se decenijama zanemaruje. Dok provodimo sate vagajući o tome koja boja će se koristiti na našim zidovima, o plafonu se obično i ne razmišlja.

Koliko puta ste se uhvatili za tu konzervu bele boje da okrečite plafon u prostoriji čiji su zidovi u različitim bojama?

Kreirajte ideju za peti zid. Uređenje plafona može u potpunosti promeniti prostor i odmah ga učiniti jedinstvenim i nezaboravnim. Ako je vaša soba već dekorisana, ali nešto malo nedostaje, pokušajte da gledate gore i shvatićete da postoji pregršt ideja za dekorisanje “gornjeg” zida.

Igrajte se bojama, materijalima i oblicima. Na kraju, vaš dom biće uređen po vašem ukusu, i sigurno poslužiti kao inspiracija za dodatne dopunske ideje u predstojećoj godini.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *