Kako da za svoj dom izaberete ono najbolje, a pristupačno?

Kada birate stvari za vaš dom, uvek ćete gledati da zadovoljite nekoliko kriterijuma. Prvi od svih bi trebalo da bude kvalitet, a na drugom mestu je uvek cena. Ipak, nekima je i cena na prvom mestu, jer nije uvek jednostavno prioritet dati nekim drugim stvarima, dok se cena stavlja u drugi plan. Zato uvek treba da gledate da uskladite ova dva kriterijuma.

Traganje za najboljim elementima za vaš dom nekada zaista zna da bude veoma stresno, posebno ukoliko se radi o kompletnom renoviranju vašeg stana. Imamo nekoliko saveta za vas kako da u domu imate samo ono najkvalitetnije, a da ne potrošite čitavo bogatstvo:

Pre početka radova razmislite o podnom grejanju

Kvalitetno ugrejati stan, a za to ne platiti mnogo je želja mnogih. I to je relativno moguće. Najpopularnije je parno grejanje, grejanje na struju i grejanje na drva. Urbanije sredine koriste parno grejanje, dok one malo ruralnije sredine se greju na drva. Ipak, pokazalo se da su ovi načini grejanja i te kako skupi, posebno parno grejanje i grejanje na struju. Sa druge strane grejanje na drva i nije tako jednostavno, a postoji i mali rizik. Podno grejanje i grejanje na pelet su poslednjih godina sve popularniji zbog toga što je više ne gleda samo trenutni efekat, već dugoročno stanje. Naime, kada preračunate troškove i ugradnju ove vrste grejanja, dobijate jasnu računicu da se ovo i te kako isplati.

parketi

Ugradnja parketa

Vrlo važna stavka jeste i ugradnja parketa. Pored vrste grejanja, jedna od najvažnijih stvari u vašem domu jesu podovi. Oni su važni zbog kvaliteta življenja u jednom stanu, ali i zbog estetike. Ukoliko želite da izaberete najbojlje, a pristupačno kada su u pitanju podovi i parketi, onda definitivno treba da se opredelite za hrastov parket. Dakle, ovde nije samo u pitanju konkretna cena, već da li vam se ova vrsta parketa isplati vremenom. A, ono što je definitivno to je da se isplati. Hrastov parket je izuzetnog kvaliteta, izdržljiv je i može da traje dugo. Kada jednom ugradite hrastov parket, možete smatrati da ste završili sa podovima za ceo život. Treba znati i da postoji više vrsta hrastovog parketa, ali treba znati i da postoji i više boja, tako u zavinosti od vaše situacije vi birate ono što vama treba.

Rasveta koja se isplati

Ako birate najbolje za vaš dom, onda ćete pored podnog grejanja i hrastovog parketa izabrati i rasvetu koja se i te kako isplati. Trebalo bi da izaberete led rasvetu. Isto je kao i u prethodnim slučajevima. Činiće vam se da ovo nije isplativno rešenje, jer je led rasveta skuplja. Međutim, led rasveta traje značajno duže od bilo koje druge rasvete, a njeno svetlo je i te kako kvalitetnije. Tako da ste u ovom smislu i bukvalno odabrali ono što je najbolje za vaš dom. Prilično smo sigurni da će vam se ovo isplatiti.

Dakle, kada opremate dom uvek treba da imate na umu da li se to isplati na “duže staze”. U navedenim primerima to je apsolutno slučaj, tako da nikako nećete pogrešiti ukoliko se opredelite za neki do naših saveta.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *