Kako odabrati kvalitetan ranac za laptop?

Sve je više onih koji iz poslovnih ili privatnih razloga iz svojih domova izlaze noseći laptop, a već o putovanjima ne treba ni pričati, jer većina nosi sa sobom tehniku koju ima, što zbog završavanja brojnih obaveza, što zbog zabave i popunjavanja slobodnog vremena. Naravno, kada nosite svoj laptop, miš, možda bežičnu tastaturu, zvučnike i ostale spoljašnje komponente sa sobom, onda je najvažnije da ih obezbedite od brojnih oštećenja koja su u transportu i više nego moguća. Dok su u godinama iza nas torbe bile jako popularne, pokazalo se i da su dosta nepraktične, posebno za putovanja, što znači da vam je potreban ranac za laptop kao najbolji saputnik u prenosu vaše opreme.

Tržište je puno različitih rančeva koji su specijalno napravljeni za prenošenje laptopova, ali je u svemu tome važno kako izabrati najbolji ili onaj koji će vam najviše odgovarati. Prvenstveno gledanje dezena nije najbolji način, iako većina tako traži ranac za laptop za sebe, zbog čega vam dajemo nekoliko smernica koje će vam sigurno pomoći u odabiru.

Udobnost

Od velike je važnosti da vam ranac za laptop bude udoban dok ga nosite. S obzirom na izgled laptopa, druge komponente, uvek može da se dogodi da će nešto da vas žulja, udara, ali u kvalitetnom i udobnom rancu se to ipak ne dešava. Bitno je da ranac za laptop ima anatomsko ojačanje za leđa i ramena, a može i dodatni kaiš kojim se kaiševi preko ramena spajaju u predelu grudnog koša. Na taj način se sav teret u rancu ravnomerno raspoređuje, što čini da ga skoro i ne osetite, a najvažnije je to da čini da leđa ne trpe nikakav napor koji bi uticao na izgled i zdravlje kičme. Osim toga, takav ranac je i dodatno obezbeđen od oštećenja opreme koja se u njemu nalazi.

Materijal

Materijal od kojeg je ranac za laptop napravljen je veoma važan, posebno kada se dogodi da su napolju lošiji vremesnki uslovi. Najvažnije je da materijal bude nepromočiv, kako bi u slučaju kiše ili snega, laptop i ostala opremi bili bezbedni od vlage i kvašenja koje bi dovelo do trenutnog i velikog kvara. Pored tog materijala, neki rančevi poseduju i metalne okvire unutar sebe, koji predstavljaju dodatnu bezbednost za sadržinu ranca. Ova opcija je odlična, ali ujedno uvećava težinu ranca, pa je birajte samo ako vam je zaista potrebna.

Vodite računa i o rasporedu u unutrašnjosti. Kako je to specijalizovano napravljen ranac za laptop, trebalo bi da poseduje odvojene pregrade posebno namenjene za njega, miš, zvučnike i slično. To dodatno utiče na bezbednost tehnike, ali i na organizovanost u pakovanju.

Dizajn ranca

Kada ste prošli ova dva važna filtera prilikom odabira ranca za laptop, onda je vreme da se okrenete ka biranju dezena i spoljšanjeg izgleda ranca. Danas je na tržištu dostupan ogroman broj različitih rančeva za ovu namenu, od onih koji izgledaju elegantno i poslovno, do sasvim sportskih, sa nekim dodatnim pregradama spolja i unutra, te nekim drugim funkcijama. Pošto budete sigurni da ste odabrali bezbedan i udoban ranac, odaberite i željeni dezen i to je sve.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *