Kako se na najbolji način rešiti problema proširenih vena na nogama?

 

Svi oni koji imaju problema sa proširenim venama znaju koliko ova vrsta zdravstvenog problema može biti naporna i iscrpljujuća. Pored toga, mnogi iz estetskih razloga odlučuju da se podvrgnu operaciji proširenih vena na nogama kako bi nesmetano leti mogli nositi kratku garderobu. 

Ako se osvrnemo za kratko statističkim podacima, primetićemo da bolest proširenih vena danas najčešće pogađa žene, mada ni muškarci u zadnje vreme ne posustaju puno. Sve veći broj muške populacije usled nedovoljne fizučke aktivnosti, kao i usled predugog sedenja na poslu, ima problema sa nastankom proširenih vena. Pored ovoga,  genetika, kao i loše životne navike samo se neki od mogućih indikatora za nastajanje ove vrste zdravstvenog problema. Operacija vena danas predstavlja jednu od lakših hirurških intervencija posebno ukoliko se sprovodi najsavremenijim metodama. 

Operacija vena laserom za postizanje najboljih rezultata

Ukoliko već duže vreme razmišljate da se podvrgnete nekoj vrsti operacije kako biste otklonili i zauvek se rešili problema proširenih vena, najbolje bi bilo da se za početak dobro informišete oko same procedure kao i mogućih metoda. Mnoge privatne klinike danas nude ovu vrstu usluge, koja podrazumeva samu pripremu pre operacije, zatim samo izvođenje intervencije, a nakon toga i sam oporavak u klinici sa dobijanjem kompletne nege. 

Većina vaskularnih hirurga će se složiti da je operacija vena laserom jedna od najboljih metoda današnjice za otklanjanje ovog oblika medicinskog problema. Naime, sam postupak podrazumeva da se laserom direktno deluje na oblast zahvaćenu proširenim venama tako što se toplotnim zracima direktno deluje na njih nakon čega se dešava da pacijenti dobiju kraste na tim mestima koje vremenom nestanu. 

Isto tako, pacijenti pre same intervencije dobijaju lokalnu anesteziju što znači da su svesni tokom celog operativnog postupka. Reč je o potpuno bezbolnoj metodi, tako da pacijenti ne osećaju nikakve bolove tokom tretmana laserom. 

Kako da znate da je potrebno podvrgnuti se samoj operaciji?

Svaka operacija sama po sebi nosi određene rizike, pa se mnogi ne odlučuju baš olako za neku vrstu intervencije. Potrebno je pre svega dobro razmisliti da li ste pravi kanditat za nju, kao i da li će vam nakon same operacije biti zdravstveno bolje. Takođe, najbolje bi bilo da se posavetujete sa stručnim licem koji će vam objasniti sam postupak, i ukazati na samu pripremu u smislu koje sve analize treba da odradite pre samog postupka operacije.

Ako već duži niz godina imate problema sa proširenim venama na nogama u smislu da se otežano krećete i osećate konstantan bol u nogama na sam dodir, razmislite o podvrgavanju operaciji kako biste poboljšali svoje zdravstveno stanje i jednom za svagda rešili ovu vrstu problema. 

Koliko je dug oporavak nakon operacije vena?

S obzirom da se radi o lakšem obliku hirurških intervencija, to automatski znači da je i sam oporavak kratak. Opet, on zavisi od nekoliko faktora. Najpre od starosne dobi pacijenta, njegovog opšteg zdravstvenog stanja kao na primer da li ima još neke zdravstvene probleme osim problema sa proširenim venama i sl. 

Ako se malo informišete po klinikama, naići ćete na odgovor da je za kompletan oporavak potrebno svega nekoliko dana. Jedna od najpouzdanijih klinika koje primenjuju najsavremeniji metod u pogledu lečenja proširenih vena jeste Specijalna hirurška bolnica “ Hirurgija dr. Draškovića”.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *