Dizajn kuhinje – kako do modernog i ekskluzivnog enterijera

  Imati lep prostor za kuvanje u kojem se osećate ugodno u današnjici ne mora biti luksuz. Uz praćenje praktičnih saveta moguće je oživeti skromne kuhinjske elemente i urediti prostoriju tako da odiše najsavremenijim dizajnom koji poziva na tihe porodične večere i romantične momente uz egzotična jela i bocu dobrog vina. 

Nekoliko saveta za uređenje kuhinje

Osnovni zadatak prilikom uređenja kuhinje jeste u tome da ona uspe odražavati vaš karakter i navike. Uz praktičnu postavku kuhinjske tehnike i kuhinjskih elemenata, mnoštva detalja i ranolikih boja moguće je stvoriti prijatnu i jedinstvenu atmosferu. Pre svega, u vašoj kuhinji možete napraviti nekoliko zona. Recimo, prostor u koji ćete odlagati uređaje, posuđe i tako dalje, zatim, zonu namenjenu za pranje, pripremu, ali i kuvanje ukusnih jela. Postojanje geometrije, tačnije obika trougla, kada je u pitanju uređenje kuhinje, može odavati sliku jednog izuzetno lepog i organizovanog prostora. Uredna kuhinja može biti i ona koja je linearne građe, dakle, prostrana duž zida. Uz boje koje su u trendu i luksuzni dizajn kuhinjskih detalja vrlo lako možete preći iz klasične kuhinje u modernu i ekskluzivnu. Izrezbareni elementi, stilske police, ugrađeno osvetljenje i ukrasne ručice za nameštaj mogu uveliko promeniti izgled i najruralnijeg prostora. 

Moderan stil u kuhinji – izbor kuhinjskih elemenata 

Mnogo je ljubitelja metalnih konstrukcija i izrezbarenih polica na koje se mogu stavljati ili kačiti kuhinjske posude. Estetika se često naglašava sa rasvetom duž radne površine, kuhinjskim panelima, upotrebom prirodnog kamena ili stakla, tonova u boji kafe, ali i belom bojom koja daje harmoničan izgled svakoj drvenoj površini. Uz malo mašte, originalnost se može postignuti. Kada je u pitanju izbor kuhinjskih elemenata prednost biste trebali da date kvalitetnim materijalima, pre svega onim od punog drveta poput bukve ili hrasta kako bi trajali dugi niz godina, a uvek ih je moguće prekriti lakom ili spektakularnom patinom. Kuhinjski elementi koji imaju mnogo pregrada i fioka znatno su bolji izbor zbog svoje funkcionalnosti. Za jedan savršen dekor kuhinje ne trebate zaboraviti na ukrasne ručice za nameštaj koje svojom nestandardnošću mogu promeniti izgled celokupnog kuhinjskog seta. 

Ručice za nameštaj – završni detalj

Nesumljivo je da ručice za nameštaj mogu podignuti vrednost bilo kog elementa iz kuhinjskog prostora jer eliminišu osećaj monotonosti i ružne ruralnosti. Uz ove ukrase kuhinjski elementi će zablistati i izgledati bogatije. Ručice za nameštaj u kuhinji moguće je kupiti u vidu najrazličitijih kombinacija, a posebno su interesantne one u oblicima kašike, viljuške i noža. Svakodnevno korišćenje kuhinjskih fioka, kliznih polica i ormarića zahteva udobne ručice za nameštaj i s obzirom na to, one ne bi trebale biti samo senzacioni detalj već bi fokus trebao biti stavljen i na praktičnost. Ručice za nameštaj mogu biti metalne – mat ili sjajne, one izrađene od kože, svarovskog kristala, pletenih elemenata ili keramike. Akcenat je gotovo uvek stavljen na oblik i prateće detalje. Kovane ukrasne ručice za nameštaj koje imitiraju antiku posebno su popularne, ali i one nešto klasičnijeg tipa, ovalne ili pravougaone. Kakve god moderne ručice da odaberete prilikom uređenja vaše kuhinje znajte da nećete pogrešiti i da ćete enterijeru dati završni slatki ukus. 

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *