Koje karakteristike modernih kolica su važne prilikom odabira?

Kupovina opreme za bebe obuhvata spektar emocija, nadahnuća, uživanja i radosti, ali često i nedoumica usled velikog izbora i mogućnosti. Bilo da se biraju krevetac, kolica za bebe, njihalice, ogradice, ili mnoga, stvarno mnoga druga oprema u modernom vremenu, potrebno je dosta razgledanja, razmatranja i donošenja odluka. Velika je prednost poznavati karakteristike koje treba da poseduju kvalitetna kolica za bebe, s obzirom da se radi o opremi koja se koristi nekoliko godina u kontinuitetu, kao i kasnije za svako sledeće dete. 

Danas su na tržištu dostupni brojni brendovi, tipovi i modeli kolica, u okviru kojih roditelji teže da pronađu idealno rešenje za svoje mališane. Blagovremeno informisanje o značajnim elementima i delovima koji pružaju trajnost odlična je svakako pre odlaska u kupovinu i pojednostavljuje donošenje odluke. Važne karakteristike kvalitetnih kolica za bebe ogledaju se u materijalu izrade, svojstvima konstrukcije, broju delova i dodataka, jednostavnosti rukovanja i manipulisanja, kao i samom preovladavajućem dizajnu. Zbog toga, kolica koja imaju ovakva svojstva sigurno su sinonim za kvalitet i trajnost.

Materijal izrade kolica kao faktor kvaliteta i dugovečnosti

 Osnovni element koji kolicima daje trajnost i korišćenje bez problema, jeste materijal od kojeg je izrađen. Kvalitetna kolica izrađuju se od materijala identičnih karakteristika – kombinacije metala, pvc i plastičnih dodataka, gume i srodnih struktura koje će premazivanjem i dodatkom boja biti u potpunosti otporne na koroziranje i gubljenje fizičkih karakteristika. 

Materijal od kojih se izrađuju kolica direktno utiče na kompaktnost i jednostavnost rukovanja konstrukcijom, a takođe je i važan faktor težine samog modela. Roditelji danas teže da biraju lagana kolica koja brzo i lako mogu sklopiti, preneti i koristiti dugi niz godina bez estetskih oštećenja. Uz to, materijal izrade obuhvata i tekstilne elemente – sedište, dodatke poput jastučića, zatim pojas i zaštitu od sunca. Bitno je da materijali u ovom smislu budu jednostavni za održavanje i čišćenje, otporni na fleke, vlagu i padavine, jer tako će trajati dug vremenski period i estetski izgledati uvek kao da su kolica nova.

Kvalitet i dizajn točkova – za vožnju bez naglih pokreta i nelagodnosti

Prilikom odabira kolica bitno je obratiti pažnju i na kvalitet, kao i na sam dizajn koji imaju točkovi. Danas su izuzetno popularni točkovi od gume, ili sa dodatkom plastike, ali uz snažne amortizere. Inovativni modeli ispunjeni su kvalitetnim teksturama sa unutrašnje strane, koje sprečavaju pojavu buke i daju otpornost na svaki tip podloge. 

Točkovi su u direktnoj vezi sa udobnošću i komfornom vožnjom, pa je neophodno voditi računa da budu vrhunskog kvaliteta. Takođe, važan je i mehanizam skidanja i stavljanja točkova prilikom sklapanja i rasklapanja, pa se uvek prednost daje modelima kod kojih se to može realizovati u jednom pokretu – pritiskom na taster.

Cybex kolica – izbor koji je sinonim za kvalitet i trajnost

U današnjem vremenu mogu se pronaći proizvođači koji kreiraju multifunkcionalna rešenja kada su u pitanju kolica za bebe, u cilju pružanja niza olakšica roditeljima. Tako, Cybex kolica su izbor sa kojim definitivno ne da nema greške, već su prva asocijacija kada se i pomene ovakva oprema na domaćem tržištu. Radi se o proizvođaču koji neguje tradiciju kvaliteta izrade asortimana od najboljih materijala, ali sa akcentom na lakoću konstrukcije i mogućnost sklapanja i rasklapanja u jednom potezu, odnosno u potezu jednom rukom. 

Posebnu pažnju posvećuju ubodnosti, zahvaljujući čemu inovativna Cybex kolica imaju baldahin koji se produžava kada beba zaspi u vožnji, a pruža i zaštitu u različitim vremenskim uslovima napolju. Takođe, Cybex kolica odlikuje nešto veća dimenzija visine u odnosu na druge varijante, što potvrđuju mnogi zadovoljni roditelji. Naime, ovakva kolica pružaju jednostavnost hranjenja deteta u restoranu ili parku, baš zbog toga što visina pruža funkcionisanje poput hranilice. Važno je napomenuti i kvalitet i dizajn točkova koji je savršen, prikladan za svaki tip terena, bez osećaja kamenja i neravnina, uz rotiranje za 360 stepeni. 

Sedište kolica može se koristiti i kao autosedište ukoliko se odabere sistem „2 u 1“ ili „3 u 1“. Cybex kolica zadovoljni roditelji preporučuju i prilikom odlaska na putovanje, zbog jednostavne manipulacije, a takođe uživaju i u lakoći održavanja materijala od kojih su izrađena. Veliki broj dostupnih boja i dezena omogućava da se odaberu univerzalne, ili varijante idealne specijalno za devojčice ili dečake. 

Izbor kolica na domaćem tržištu je neverovatno veliki i nije uvek jednostavno pronaći idealan odnos između kvaliteta, cene i željenog dizajna. Roditelji koji se blagovremeno informišu o prednostima modernih rešenja kao što su Cybex kolica, uvek imaju osmeh zadovoljstva na licu. Preporuka je razgledati i razmatrati optimalna rešenja za raspoloživ budžet i u skladu sa potrebama, željama i ciljevima, što se savetuje uvek pre odlaska u kupovinu. Internet ponuda bogata je i može pružiti dosta korisnih podataka i pre nego što se ode u prodajni objekat, kada se mogu uživo pogledati modeli i doneti konačna odluka uz veliko zadovoljstvo.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *