Šta će vam biti potrebno kada bebac dodje na svet

Oprema za bebe obuhvata veliki broj različitih proizvoda koji se kupuju u cilju jednostavnijeg, bezbednijeg i lepšeg odrastanja. Nižu se novi komadi nameštaja – komode, prenosivi krevetac, ogradica, hranilica za bebe, ali i druge opreme – nosiljka za bebe, kolica, sedišta i mnogo toga drugog.

Danas je teško pronaći balans u izboru korisnog od kratkotrajnog elementa bebi opreme. Ipak, postoje stvari koje se kupuju zbog izrazite funkcionalnosti, trajnosti i mogućnosti dužeg korišćenja, što će biti navedeno u nastavku teksta. 

Nameštaj za bebe – dočekajte ih sa osmehom

Opremanje sobe za bebu često je najlepši zadatak budućih roditelja. Biraju se elementi, boje i modeli u zavisnosti da li se radi o dečaku ili devojčici. Mnogo je različitog nameštaja koji se danas kupuje, ali dominira prenosivi krevetac za bebe, čak više nego standardni. Prenosivi krevetac je fleksibilan, lako se sklapa i prenosi, pa je pogodan za letovanja i zimovanja, odlazak u goste i slično. Pored toga, kupuje se i hranilica za bebe. Ona može da ima samo jedan, ili više položaja, što je skuplji model. Jednopoložajna hranilica za bebe se koristi sa punih šest meseci, dok višepoložajna može i ranije. Pogodna je za obavljanje čvrstih obroka deteta i navikavanje na jelo za stolom i u mestu. 

Uz prethodno navedeno, danas se kupuje i ogradica za bebe, jer spaja lepo i korisno. Daje ograničen prostor za igru, ustajanje i sedenje deteta, a sve to pod budnim okom roditelja. Ogradica za bebe omogućava bezbednost jer ima dovoljno prostora, oble ivice, mrežastu oblogu i fleksibilan materijal bez mogućnosti za povredu deteta. Obično se za nameštaj za bebe izdvoji minimum 150 evra, a često ova cifra ide i višestruko visoko.

Oprema za nošenje i vožnju – dajte im udobnost i komociju

Pored nameštaja, obavezan deo kada bebac dolazi jeste izbor i kolica za bebe, ali se sve češće kupuje i nosiljka za bebe. Za bezbednu vožnju tokom bilo kog godišnjeg doba, udobno ležanje i sedenje, kao i razgledanje krajolika, tu su vrlo moderni modeli kolica za bebe. Bira se između kišobran kolica, standardnih modela, „duo“ i „trio“ sistema i mnogih drugih. Uz kolica za bebe se obično dobija ili kupuje torba za stvari, navlaka za noge, zaštitnik od sunca, insekata i kiše, držač za čašu i mnogo toga drugog. Kišobran kolica su jednostavno sklopivi modeli, koji imaju prostor za sedenje, a pojedini i mogućnost obaranja u ležeći položaj. Sistemi „ 2 u 1“, ili „duo“ kolica daju prostor za ležanje i sedenje, uz autosedište obično do 9 kilograma. Sistem „3 u 1“ daje i kolevku za ležanje do šest meseci, a zaim se odvojeno postavlja deo za sedenje. Mogu imati gumene, plastične ili silikonske točkove. Kolica za bebe su vrlo praktično rešenje i za putovanja, bilo koje šetnje i odlaske napolje.

Za nošenje u naručju kupuje se i nosiljka za bebe – marama, kengur nosiljka i drugo. One omogućavaju brzo i lako prenošenje deteta, a kupuju se prema uzrastu. Kengur nosiljka ima više kaiševa, držač za glavu i mogućnost nošenja bebe ka sebi i od sebe, dok se marame kupuju za tek rođenu bebu.

Kupovina nameštaja i opreme za dolazak bebe pruža mogućnost da se razmotre sve dostupne opcije – modeli, proizvođači i brendovi. U tekstu je izdvojen najvažniji deo opreme za bebe, čijom kupovinom će se njihovo odrastanje učiniti lakšim, bezbednijim i zabavnijim.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *