Koji je posao isplativiji izdavanje stanova ili iznajmljivanje apartmana na planini?

 

Pokretanje biznisa sa nekretninama nikada nije lak posao, upravo suprotno. Izdavanje ili prodaja nekretnina je posao sa dosta ulaganja i dosta rizika, bez zagarantovanog uspeha. Ako ste se ipak odlučili da postanete sam svoj gazda onda treba da počnete da razmišljate o izdavanju stanova ili iznajmljivanju apartmana na planinama. Mi smo ovde napisali sve što znamo o ove dve stavke, a vi vidite šta vam više odgovara. 

Da li su nekretnine u Beogradu isplative?

Svime je poznato da nekretnine Beograd mnogo koštaju, bilo da želite nešto da sagradite, kupite novo ili renovirate staro cene kvadrata su ogromne. Ako imate novac koji možete i želite da uložite u biznis izdavanja stanova u Beogradu onda je to odlična ideja. Ako imate neki veći stan, na dobroj lokazi u Beogradu vi za njega godišnje možete da zaradite oko 5000 evra, a nekada čak i više. Ako ste digli kredit kako biste kupili stan koji izdajete trebaće vam samo par godina da ga isplatite i da budete u čistom profitu od izdavanja stanova. Možda će prvih par godina ići sporije ili će vam se činiti da ne zarađujete mnogo, ali ćete ubrzo posle toga videti da to uopšte nije tako. 

Da li su stanovi za izdavanje u Novom Sadu isplativi?

Ako su vam u planu stanovi za izdavanje Novi Sad koje ćete prethodno kupiti, to je odlična ideja. Dobijaćete manje novca od jednog nego da imate stan u Beogradu, ali ako dižete kredit za iste pare kao u Beogradu možete da kupite dva stana i oba da izdajete. To će onda biti ista ili čak i veća zarada nego od jednog stana u Beogradu, godišnje. Stanovi za izdavanje u Novom Sadu su odlična investicija u vašu budućnost, ako imate dete ono će moći da živi u nekom od stanova koje izdajete u Novom Sadu i nikada nećete morati da brinete da će živeti privatno i plaćati kirije. Takođe, kao što je u Beogradu moguće da se isplati kredit za par godina tako je moguće i ovde. Tako ćete za par godina imati dva vaša stana i čist profit u rukama. 

Da li su apartmani za iznajmljivanje na planini isplativi?

Mnogi danas ulažu u kupovinu kuća koje će pretvoriti u apartmane na planinama. Ovo je odlična ideja jer se tako razvija turizam Srbije. Ako i vi planirate da iznajmljujete apartmane na planini onda morate prvo da istražite koja je planina najbolja za to. Mi smo to i uradili i ovde ćemo vam pisati o različitim cenama na planinama. Tara je jedna od najjeftinijih planina i cene za jedno noćenje u apartmanima su oko 25 evra, na Staroj planini je ista cena kao i na Tari, a Zlatibor je malo skuplji. Na Zlatiboru isto možete naći apartmane za 25 evra, ali i one za 60 evra. Kopaonik je najskuplja planina na kojoj možete da zimujete. Noćenje je od 30 do 70 evra. Od iznajmljivanja apartmana na planini može vrlo lepo da se živi i ljudi koji se time bave će vam sigurno preporučiti taj posao.

Stanovi za izdavanje i nekretnine – vaš izbor

Nadamo se da smo vam pomogli u izboru vašeg daljeg posla i nadamo se da ćete lepo zarađivati uz pomoć informacija koje smo vam pružili.  Srećno!

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *