Mini-odmor u susednoj Mađarskoj

Mnogi ljudi nemaju priliku da često uzimaju odmor i odlaze na duža putovanja. 

Zato je uvek dobra opcija, kako bi se napravio mali predah, otići na vikend ili produženi vikend, naročito kada je u pitanju i neki praznik. Pored prelepih i zanimljivih destinacija u našoj zemlji, uvek su aktuelna i mesta u susednim državama, naročito za one koji odmor poistovećuju sa boravkom van zemlje u kojoj žive i rade.

Putovanje na sever

Glavni grad Mađarske oduvek je bio privlačan za turiste sa našeg podneblja. Na popularnost turističkih obilazaka Budimpešte utiče pre svega udaljenost, odnosno to što je relativno blizu. Ukoliko se kreće iz Beograda, udaljenost je nešto manja od 400 km, iz Novog Sada još manja. Subotičanima je, naravno, najbliža, pa kao stanovnici jednog grada u blizini granice sa Mađarskom, češće i organizuju posete Budimpešti.

Popularna mesta blizu granice

Jedno takozvano srpsko mesto čim se pređe granica sa Mađarskom jeste Morahalom. Izuzetno je popularan kod turista sa severa naše zemlje, te se veoma često organizuju jednodnevni izleti. Tada je u centru pažnje odlazak u banju Morahalom na celodnevno uživanje i zabavu u zatvorenom. Mesto koje je popularno i leti i zimi, bez obzira na spoljnu temperaturu, te je sasvim uobičajena zainteresovanost za spa vikend oko Nove godine, kao i bilo kog prolećnog, letnjeg ili jesenjeg vikenda. Bazeni sa toboganima, slane sobe, saune nude nezaboravan provod i odmor svima koji se odluče da dan provedu u tom kompleksu.

Organizacija putovanja – Beograd Budimpešta prevoz

Kada su bliže destinacije u pitanju, kao što je to relacija Beograd Budimpešta prevoz ali i samo putovanje može se organizovati na različite načine. Neretko se turisti odluče da sami naprave plan putovanja, rezervišu smeštaj i organizuju prevoz. S druge strane, pojedine turističke agencije nude izuzetno povoljne ture autobusima. Jeste da se autobusom duže putuje, ali kod putovanja u grupi to može biti i zanimljivije. Takva putovanja su uglavnom i jeftinija nego da se putuje sopstvenim prevozom. Ukoliko odluka ipak  padne na sopstveni prevoz, ne sme se zaboraviti da je za putovanje putničkim automobilom potrebna vinjeta, koja se može kupiti čim se pređe granica. 

Do Budimpešte i kombijem

Ukoliko nemate sopstveni prevoz, a niste ljubitelj vožnje autobusom i gužve u njemu, postoji opcija za koju se sve više turista odlučuje. Kombi prevoz je u tom slučaju zlatna sredina, jer je vreme putovanja slično kao i sopstvenim automobilom, pa je do Budimpešte potrebno oko četiri sata vožnje. Vožnja autobusom nije toliko komforna, duže se putuje, pauze se ne mogu praviti toliko često. Kad se putuje kombijem, moguće je praviti pauze u dogovoru sa putnicima, kojih je svakako manje nego u autobusu. Posebna pogodnost putovanja kombijem jeste to što kombi doslovno vozi sa adrese na adresu, što umnogome pomaže da se ne luta po nepoznatom gradu. Što se termina tiče, ni tu nema mesta za brigu. Kako je destinacija veoma popularna, ima mnogo prevoznika koji voze do Budimpešte, te su polasci i dolasci izuzetno česti. U periodima godine kada je aktuelno korišćenje godišnjih odmora, ili u periodu praznika, polazaka ima i još više.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *