Opremanje kancelarije

Planirate da započnete privatni posao i razmišljate kakao da opremite svoju kancelariju. Ideje možete pronaći na internetu ili angažovati stručno lice koje će prema vašim željama i potrebama najracionalnije iskoristiti prostor koji imate. Veliki izbor možete naći na sajtu www.atlasuzice.com. Ako se, ipak, odlučite da u ličnoj režiji sređujete kancelariju, obratite pažnju na neke pojedinosti. 

Funkcionalnost i boje

Najbitnije od svega je da nameštaj koji kupite bude funkcionalan. To znači da imate dovoljno radne površine, fioka i ormarića za odlaganje dokumentacije i drugog kancelarijskog materijala. Takođe, postizanju prijatne radne atmosfere doprineće dobro odabrana boja koja će preovladavati. Prošlo je vreme kada su sve kancelarije ličile jedna na drugu, bez veselih tonova. Iskombinujte nijanse neke jače boje sa neutralnim zidovima ili podnom oblogom. Živost će uneti i par zelenih biljaka, ali i poneka slika na zidu.

Odabir stolice

S obzirom da je kancelarijski posao pasivan, dosta vremena ćete provoditi sedeći, pa je veoma bitno da stolica bude udobna i prilagođena vašem telu. Dugotrajno sedenje može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme, te je od presudnog značaja koliko stolica pruža potporu vašim leđima i na kakvo držanje podstiče. Veličinu, takođe, trebalo bi izabrati prema svojoj visini i težini, ali i širini kukova. Najbolje je da leđa budu prirodno naslonjena, a dobro je da stolica ima i rukonaslone. Točkići su dobrodošli, ako imate potrebu da se krećete dok sedite.

Radni sto

Kod odabira stola trebalo bi voditi računa da imate dovoljno mesta za laptop ili računar, rokovnik, olovke i ostali sitni kancelarijski pribor. Fioke su obavezne, kao i pregrade za odlaganje dokumenata. Pored adekvatne veličine samog stola, potrebno je da on uvek bude uredan, jer prilikom sastanaka sa zaposlenim i klijentima odavaćete utisak odgovorne, vredne i uredne osobe.

Ormari

Dobar i prostran ormar osim svoje osnovne namene, a to je čuvanje dokumentacije, ima dosta uticaja na celokupan izgled i atmosferu u kancelariji. Najidealnije je da se ormarići po boji i materijalu od kog su izrađeni slažu sa radnim stolom, jer će tako izgledati kao celina.

Pod

Izbor podne obloge zahteva više pažnje nego što na prvi pogled izgleda. Osim boje i dezena trebalo bi obratiti pažnju i na njegovu udobnost, zvučnu i toplotnu izolaciju. Kada se uzme u obzir da je pod u poslovnom prostoru izložen velikom habanju i prljanju, najbolje je birati podloge od materijala koji se lako održavaju.

Zavese

Zavese su i bitan estetski detalj. U poslovnim prostorijama koriste se rolo zavese, a često se uz njih kupuju i komarnici (više o njima možete pogledati ovde). Zavesa ima više vrsta, a vi sami procenite šta bi vama odgovaralo. Mogu biti jednobojne, ali i dezenirane. Ako se odlučite za dezenirane, obratite pažnju da dezen bude jednostavan, nenapadan i da se uklapa u celokupan enterijer.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *