Prednosti i mane VGA kablova

Kada birate kablove za povezivanje, onda treba da budte upoznati sa specifikacijama svih kablova kako biste znali šta možete da izberete. Važno je i da obratite pažnju na tehnologiju koju već posedujete. Vaši uređaji su možda zastareli u poređenju sa trenutno aktuelnom ponudom tehnologije. Tehnologija može da napreduje čak u nekoliko meseci, pogotovu u trenutnom veku gde to ide veoma, veoma brzo.

Dugo godina postoje i prilagođavaju se

Činjenica je da VGA kablovi postoje već dugi niz godina. Preciznije, VGA kablovi se koriste već duže od 30 godina. I to u mnogome govori o VGA  kablovima.  Oni su bili veoma popularni onda kada su počeli da se koriste. Jasno je da se njih sada lomi nova tehnologija i da se možda sada i smatraju malo zastarelim, ali je činjenica da se i dalje koriste. Kada je nešto koristi preko 30 godina, onda to ne može da bude loše, to je činjenica. Kada nešto nije dobro, bilo da je u pitanju tehnologija ili nešto drugo, onda to ne traje ni godinu dana, a tek ne toliki niz godina.

U Sami za sebe VGA kablovi nemaju manu, ali kada se porede sa novijom tehnologijom, onda je naravno da postoje mane. Baš kao što će trenutno modernu tehnologiju za nekoliko godina da zamene novi proizvodi, takva se situacija sprema i VGA kablovima. Međutim, sada govorimo o prednostima i glavna prednost jeste vek postojanja VGA kablova, na osnovu kojeg se može zaključiti mnogo toga.

Koriste se za povezivanje računara sa LCD televizorima

Dakle, VGA  kablovi se mogu koristiti kada je u pitanju povezivanje računara sa LCD televizorima. Takođe, VGA kablovi se koristie i kada povezujete plazma televizore sa računarima. Treba znati i da VGA kablovi služe i za povezivanje projektora. Dakle, njihova primena jeste raznovrsna. Ono što je jako važno da znate jeste i činjenica da VGA kablovi služe kako bi se preneo analogni signal.

VGA kablovi su povoljni

Treba imati u vidu činjenicu i da su VGA kablovi vrlo jeftini. Odnosno, postoji više vrsta VGA kablova i treba naći naravno one koji vama odgovaraju, ali treba imati u vidu da VGA kablove možete pronaći i od 400 dinara. Naravno postoje i oni VGA kablovi, koji su prilično skuplji i mogu da koštaju i više od 2000 dinara. Međtuim, jasno je da možete naći mnogo jeftinije od toga.

Kada nema digitalnog ulaza, onda je jedina opcija VGA kabl

Kod zastarele opreme, kod koje ne postoje digitalni ulazi, onda je jedina opcija VGA  kabl. Trenutno to je možda i najveća prednost VGA kablova. Naime, kada znate da nemate drugu opciju, onda je VGA kabl jedina opcija koja vam preostaje.

Mana – VGA kablovi su osetljivi na smetnje

Njihova mana jeste to što su osetljivi na smetnje. Naravno, to je potpuno očekivano, jer nisu u potpunosti mogli da se prilgode modernim standardima, odnosno onim standardima, koji su je i te kako prestigli. Moderna tehnologija piše novu istoriju. Digitalni standardi su ti koji su sada dominantni i vrlo je važno napomenuti da će VGA kablovi postojati još vrlo kratko. Procenjuje se da će postojati još nekoliko godina, kada će ih u potpunosti zameniti drugi, moderniji.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *