Pet stvari koje treba da znate o prašku za veš za bebe

Roditeljima je svaka priča i informacija u vezi sa negom i brigom oko njihovog deteta izuzetno važna. Pogotovo kada se radi o onim temama koje se tiču njihovog zdravlja i preventivnih načina zaštite. Adekvatan razvoj, ishrana i pravilan rast novorođenčeta najviše zavisi od roditelja i njihove posvećenosti toj ulozi, ali i spremnosti da uče i edukuju se u kontinuitetu u svim stvarima koje su im manje poznate u ovoj oblasti. 

Jedna od stvari o kojoj je važno govoriti jer ima veliki uticaj na zdravlje novorođenčeta i bitna je vezana je za adekvatno pranje njihovog rublja. 

Preporučuje se da i stvari odraslih perete sa njim

Kada nešto nema štetnih posledica znači da samo može doneti dobrobit. Tako je i sa pranjem garderobe odraslih praškom za veš za bebe. S obzirom da je novorođenče vrlo često u naručju svoje majke jer doji i jer se tu oseća sigurnim da zaspi, dolazi vrlo često u kontakt sa njenom odećom. Isto tako dok ga drugi roditelj drži, presvlači na krevetu ili se sa njim igra dolazi u kontakt sa posteljinom, odećom i drugim stvarima. Eto mogućnosti da dođe do alergijskih reakcija i iritacija iako se ne radi direktno o bebećim stvarima. 

Zato se pokazalo vrlo efikasnim kada roditelji praktikuju i da za sve ostale stvari koriste isti prašak za veš za bebe. 

Čitajte sadržaj etikete

Nije svaki proizvod na kojem piše da pripada ,,baby“ programu u potpunosti takav. To znači da treba da čitate pažljivo sadržaje svih etiketa. Svaki prirodni prašak za veš za bebe napravljen je od najprirodnijih mogućih sastojaka, hipoalargen i ne sadrži deterdžente i veštačke hemikalije. Pod tim se podrazumeva da ne sadrži fosfate, optičke izbeljivače, surfaktante, enzime, boje i koznervanse, mirise, kancerogene i druge toksične alergene i sastojke koji mogu da deluju iritativno na osetljivu kožu. 

Isflekane odevne predmete potopite prvo u hladu vodu, a onda standardno operite

Ako ne želite da koristite baš nikakve veštačke hemikalije za uklanjanja fleka što nije ni preporučljivo onda je ovo najbolji način da ih se rešite. Potrudite se da što pre isflekane komade potopite u hladnu vodu, nakon čega ćete odraditi klasično pranje u veš mašini.  

Velika snaga pranja koju imaju praškovi za veš za bebe omogućila je kvalitetno pranje kako na niskim tako i na visokim temperaturama (od 30 do 90 stepeni C). Sa njim jednako možete da perete i belo i šareno rublje. 

Preporučuju se uključivanje dodatnog ispiranja posle pranja

Iako birate najbolje za vaše dete i vas, ipak se može desiti da neki delovi praška ostanu po garderobi pa se preporučuju da se uključi i dodatno ispiranje bez obzira na osnovni program rada. Na ovaj način osiguravate da i najmanji ostaci nestanu, tj. da ispiranje bude maksimalno čime se mogućnost iritacije i alergijske reakcija svodi na minimum. 

Koristite i prilagođen omekšivač radi osiguranja mekoće

Koliko god kvalitetan prašak za veš za bebe bio, upotrebom omekšivača iz iste serije osiguravata mekoću bebeće odeće koja nakon dužeg perioda pranja i peglanja može postati pregruba za njenu mekanu i osetljivu kožu. Danas su nam dostupni mnogi proizvodi različitih proizvođača i zaista se moći naći svršen izbor. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *