Popraviti stari ili kupiti novi televizor?

 

Bez obzira na to što sve više i više vremena provodimo na svojim telefonima i kompjuterima, nekako i dalje imamo utisak da okupljanje porodice ispred televizora ništa ne može da zameni. I nije samo do televizora i programa koji se daje na vašem omiljenom kanalu. Poenta je u tome da vašu porodicu i vas neki sadržaj i dalje spaja, da i dalje možete da se zabavite i zbližite, čak i kroz neku najbezazleniju aktivnost kao što je gledanje televizije. Televizor je postao simbol okupljanja i vremena koje u svom domu provodite sa svojim najdražima, pre nego samo još jedan (pametni) uređaj ili statusni simbol. 

Iako više nije toliko skupo priuštiti sebi novi tv uređaj, dilema da li popraviti stari ili kupiti novi televizor uvek postoji, naročito kada vas na to nateraju okolnosti. Dakle, vaš stari televizor se pokvario i šta sad?

Proverite da li je popravka uopšte opcija

Pre svega, kada kažemo “stari” televizor, to uopšte ne mora da znači da je reč o starom modelu, takozvanom sandučaru. Pa čak i da jeste, ne morate odmah otpisati svoj voljeni uređaj pod pretpostavkom da, budući da se takvi modeli više ne proizvode, popravka uopšte nije opcija. Naravno, sasvim je druga stvar ako vi želite da ga bacite ili prodate u staro gvožđe, ali ako vam je žao da se od njega rastanete, pozovite tv servis kako biste videli koje opcije su vam na raspolaganju. Tv servis je prvi korak koji treba da preduzmete čak i kada se radi o novim, savremenim televizorima za koje verovatno takođe imate predrasude da se ne isplati popravljati ih zbog izuzetno skupih ili teško zamenljivih delova. Prosto, obratite se stručnjacima – ono će znati šta vam valja činiti. 

Ukoliko želite da popravite stari model televizora, biće vam potreban i stariji tv servis, odnosno onaj za koji znate da je nekada radio sa takvim uređajima i za koji pretpostavljate da možda i dalje to radi. Znate već, to su oni pomalo neugledni lokali u kojima ima svega, a naročito raznih staromodnih uređaja. Ukoliko vam je pak potreban tv servis za nove, moderne televizore, najbolje je da se obratite zvaničnom serviseru za vaš model tv uređaja kako biste izbegli potencijalne probleme i nepravilnosti, a zagarantovali sebi kvalitetnu uslugu. Takođe, bilo bi dobro da se bez konsultacije sa nekim stručnjakom ne hvatate sami popravke, naročito ako je reč o nečemu kompleksnijem, što zahteva više truda od resetovanja uređaja. Za sve informacije o popravci televizora kliknite na link.

Ukoliko kupujete novi televizor…

Ako ste nakon konsultacije sa tv servisom ustanovili da je najbolje da kupite novi televizor, nemojte očajavati! Trošak ne mora da bude veliki, a uostalom, eto prilike da unapredite svoje iskustvo gledanja televizije. Ponovo razmotrite sve opcije – da li vam se više isplati da kupite polovni televizor ili ćete se ipak odlučiti za nov. Prilikom kupovine novog uređaja, verovatno vam je na raspolaganju i opcija kupovine na rate, pa tako nećete ni osetiti da ste kupili novi, možda i malo skuplji televizor. 

Kupovina novog televizora vam omogućava da promenite nešto što vam je ranije možda smetalo. Sada možete da kupite televizor sa većim ekranom, sa ekranom bolje rezolucije, možda ga umesto na stočiću, možete okačiti na zid, a kada već sve to radite, možda promenite i raspored u prostoriji u kojoj najčešće gledate televiziju kako biste vaša porodica i vi mogli još i bolje da se smestite. Gledajte na sve to što je pozitivnije moguće, a za svaki slučaj – ne bacajte broj telefona tv servisa sa kojim ste pre toga razgovarali!

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *