Pranje bebi odeće

Najmlađi član porodice je uvek član sa posebnim povlasticama. Hodanje na prstima da se ne probudi. Zamračujemo sobu jer , tobože, ulazi puno svetlosti. Ljuljamo ga na ruke dok nam drugi govore da to ne radimo. I definitivno, za higijenu biramo najkvalitetnije deterdžente jer je koža i dodir sve što to malo biće zaista oseća i doživljava.

ČIME PEREMO BEBIN VEŠ?

Deterdženti za bebe i pranje bebine odeće su izuzetno važni za roditelje koji žele da se pobrinu da njihovi mališani imaju zdravu kožu i da izbegnu potencijalne alergijske reakcije. Zato su mnogi roditelji u potrazi za deterdžentima koji su bez alergena i koji su bezbedni za bebe. Na tržištu postoji mnogo opcija, ali neki deterdženti mogu biti skupi ili neefikasni. U ovom članku istražujemo dva po svrsi slična proizvoda koja predstavljaju najčešću roditeljsku nedoumicu: koji deterdžent za bebe ili prašak za veš izabrati ali da bude bez alergena. 

Ovakav bebi deterdžent je napravljen od prirodnih sastojaka, bez sintetičkih mirisa i boja. Takođe je bezbedan za osobe sa osetljivom kožom, što ga čini idealnim za bebe. Ali i za čitavu porodicu! Sastojci su jednostavni: soda bikarbona, kokosovo ulje i etarsko ulje s mirisom lavande. Na primer, ako se nađe u pakovanju od 100 grama, dovoljan je za 100 pranja jer se može koristiti manja količina deterdženta po pranju. Iako može izgledati skuplje nego neki drugi deterdženti, dugoročno bi mogao biti jeftiniji!

Ovde možete naći i prašak za veš koji je izuzetno nežan prema koži, bezbedan za bebe i sastoji se od prirodnih sastojaka. Ne sadrži sintetičke mirise, boje, optičke izbeljivače, fosfate i enzime, što ga čini bezbednim za osobe sa osetljivom kožom. Proizvodi se u Belgiji, u pogonima koji su potpuno u skladu sa ekološkim standardima a dostupan je u pakovanjima od 750 grama, 1,2 kg i 3 kg.

KAKO PRATI BEBI ODEĆU UZ PRAVILAN ODABIR DETERDŽENTA ZA PRANJE?

Kada se radi o pranju bebine odeće, postoji nekoliko stvari koje bi roditelji trebalo da imaju na umu. Pre svega, preporučuje se pranje na visokim temperaturama kako bi se ubili svi potencijalni patogeni. Međutim, to može biti štetno po prirodu i predmete od osetljivih materijala, poput odeće sa krznom, pa se savetuje da se takvi predmeti peru na niskim temperaturama. Takođe, neki proizvođači ipak preporučuju korišćenje posebnih proizvoda za bebinu odeću, poput omekšivača, ali oni mogu biti iritantni za bebinu kožu i uzrokovati alergijske reakcije. Zbog toga je važno odabrati deterdžent i prašak za veš koji su posebno formulirani za bebe i koji su bez alergena.

Bebi izbor deterdženta i praška za veš može biti ujedno i naš pravi EKO izbor. Ti proizvodi su prijateljski prema životnoj sredini i proizvedeni su bez upotrebe hemikalija koje mogu štetiti životnoj sredini.

Pranje bebine odeće odvojeno od ostale odeće u kući može pomoći u smanjenju mogućnosti prenosa alergena i drugih štetnih materijala na bebinu kožu. Takođe, pranje novih komada odeće pre nego što ih beba obuče može ukloniti potencijalno štetne materije koje mogu doći sa novom odećom.

Pranje odeće Vaše bebe na nižoj temperaturi i korišćenje manje količine deterdženta može takođe smanjiti iritaciju i alergijske reakcije na koži vaše bebe.Neke bebe mogu biti osetljive na mirise i boje, pa bi roditelji trebali izbegavati deterdžente i praške za veš sa dodatkom mirisa i boja, čak i ako su namenjeni za bebe. Takođe, treba obratiti pažnju na etikete i izbegavati proizvode koji sadrže formaldehid, fenol i ksenoestrogene, koji mogu izazvati iritacije i alergijske reakcije na koži.

Konačno, osim što odaberete pravi deterdžent i prašak za veš bez alergena, redovno pranje ruku pre i posle rukovanja bebinom odećom može takođe smanjiti mogućnost prenosa štetnih materija na bebinu kožu.

Važno je napomenuti da, bez obzira na to koji deterdžent i prašak za veš izaberete, uvek treba da pažljivo pratite uputstva za upotrebu. Previše deterdženta može ostaviti tragove na odeći, dok premalo može dovesti do lošeg čišćenja. Takođe, ako primetite bilo kakve znakove iritacije ili alergijske reakcije na koži vaše bebe, odmah prestanite koristiti taj proizvod i posavetujte se sa pedijatrom.

Deterdženti bez alergena su izuzetno važni za pranje odeće Vaše bebe. Pametnim izborom deterdženta i praha za veš, možete se pobrinuti da odeća vaše bebe bude čista, sigurna i udobna za nošenje.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *