Prednosti i mane pomoćnih sredstava za polaganje ispita

Odmah iz naslova se može zaključiti da je reč o nedozvoljenim sredstvima, o onim sredstvima koje je zabranjeno koristiti,a ipak se u velikoj meri koriste. U to ubrajamo različite bubice za ispite, zatim kamere olovke, zatim satove za prepisivanje i slično. Sva ova sredstva imaju svojih prednosti, ali imaju i mane. Nekome te mane neće zasmetati, a činjenica je da je bezbroj ljudi položilo ispite, čak i one najteže koristeći ova sredstva. Kada želite da položite ispit, a niste ga spremali, niti imati drugih načina, vi ćete se opredeliti za neku od već spomenutih opcija. Navodimo vam sve prednosti bubica za ispite, kao i kamere olovke, ali i satova za prepisivanje.

Bubice za ispite

Bubice za polaganje ispita se najviše koriste i mnogo je razloga za to. Pre svega one su najjednostavnije i ne postoji šansa da profesor proceni da vi nosite bubicu. Sa druge strane bežične bubice za ispite zaista omogućavaju da bez bilo kakve muke položite. Treća stvar, odnosno prednost bubica za ispite jeste činjenica da bubice možete koristiti i kada su u pitanju pismeni ispiti i kada su u pitanju usmeni ispiti. Svejedno je,jer je bubica za ispit prilagođena tako da se može koristiti u svakoj situaciji. Kada radite pismeni ispit, to je onda još lakše, izdiktirate pitanja ili se dogovorite o načinu na koji ćete se sporazumevati i samo slušate šta vam osoba sa druge strane čita, predlaže i slično. Dakle, vrlo jednostavno i vrlo efikasno. Kada je u pitanju pismeni ispit, tu imate naravno mnogo manje vremena, pa treba biti precizan i jasan. Mana bubica može biti to da ukoliko postoje ometači na ispitima vi zapravo ne možete da prepišete i tu vaš trud i novac padaju u vodu. Na nekim fakultetima i u nekim višim školama se zaista mnogo vodi računa o ovom pitanju, pa su tako ometači postavljeni u više prostorija, slušaonica i na svim mestima gde se zapravo polažu ispiti. Nekada se dešava da i profesor donese ometač, a da vi to ni ne znate. Međutim, postoji i rešenje za to i zato ako ste sto posto sigurni da će biti ometača na ispitima, onda treba uz bubice za ispit da uzmete i ometače, odnosno da ih iznajmite i na taj način moći ćete bez problema da koristite bubice za ispit.

Satovi za prepisivanje

Satovi za prepisavanje su isto vrlo delotvorni. Gradivo i lekcije prebacite u taj sat i onda kada dobijete test, pronađete ono što vam je potrebno i samo prepisujete. Ako primetite da se profesor približava onda samo pritisnete i sat u tom trenutku počinje da pokazuje vreme. Mana ovog načina prepisivanja jeste što ne možete uz pomoć sata polagati usmene ispite, jer vas profesor može lako provaliti. Zbog toga i kažemo da su bubice za ispite najbolje rešenje.

Kamere olovke

Kamere olovke se najmanje koriste za polaganje ispita i one često imaju drugu namenu. Međutim, postoje retke situacije kada se one koriste. Kada uzmete test, vi olovkom-kamerom možete da snimite pitanja, koja će možda pomoći nekom drugom, ko možda ima test posle vas. Dakle, isto tako možete da se dogovorite da neko snimi pitanja za vas, pa da vam prosledi, ali ovaj sistem nije baš tako dobar za polaganje ispita. Dakle, on može biti idealan za neke druge stvari, ali za polaganje ispita nije tako dobar.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *