Prednosti pohađanja internacionalne škole

Verovatno ćete čuti da se danas roditelji mnogo više opredeljuju da svoju decu pošalju u inostranstvo da se školuju.

To može da bude skupo i teško po dete pa su se zato širom zemlje otvorile mnoge internacionalne škole kako za stranu decu tako i za decu iz Srbije. Mnogi su upućeni u to šta sve ovo znači za njihovo dete, znaju beneficije i dobrobit za dalji život i budućnost svog deteta. Ako ste i vi jedan od roditelja koji se dvoumi da li je ovakva škola prava opcija, ovde možete da saznate koje su prednosti školovanja dece u internacionalnim školama

Drugi jezik

Pored klasičnog školovanja deca u internacionalnim školama uče da pričaju tečno jezik na kome se slušaju predavanja. Time se detetu otvaraju mnoga vrata, odlazak u inostranstvo, rad u inostranstvu ili čak i nastavak školovanja u inostranstvu je mnogo lakši za dete koje zna bar još jedan jezik pored maternjeg. 

Kontakti

U ovakvoj školi dete može upoznati i sprijateljiti se sa velikim brojem strane dece iz svih delova sveta. Tako će to dete imati kontakte širom sveta koji mu mogu pomoći kada odlazi u njihovu državu. Ti kontakti mu mogu pomoći da nađe posao, nauči nove običaje i sazna o kulturama svuda po svetu. Pored toga će vaše dete verovatno steći mnogo prijatelja za ceo život. 

Razvoj ličnosti

Kao što je već pomenuto deca u ovim školama uče o različitim kulturama svojih školskih drugara i tako rastu kao ličnosti. Ovo priznavanje razlike može da podstakne emocionalnu zrelost kod deteta. Deca se, takođe, sreću sa velikim izazovima u internacionalnim škola, što im omogućava da dobiju osećaj samopouzdanja, zrelosti i samostalnosti. 

Obrazovanje u internacionalnoj školi 

Pored uobičajenih predmeta koji se uče u školi, učenici internacionalne škole uče još mnogo toga. Nastavni plan i program je mnogo bogatiji i podstiče učenike da sami izaberu neke od predmeta. Često ovakve škole liče na škole u Americi, ali se neke škole vode time da naprave plan i program koji će svojim učenicima pomoći da postanu svetski ljudi. 

Budućnost

Danas velika preduzeća posluju sa velikim brojem država. Poslodavci traže nekoga ko je poznat sa jezikom i kulturom države sa kojom posluju. Dosta dece će u intenacionalnoj školi naučiti više od jednog jezika, a to se vrlo ceni kada je u pitanju posao. Pored toga, dete koje je završilo internacionalnu školu će lakše da ode u inostranstvo da studira, a onda će mu, posle toga, vrata skoro svih država biti otvorena. Pored toga, učenik ovih škola će biti u mogućnosti da radi mnogo više različitih poslova zbog svog znanja jezika i kultura. U Srbiji, ali i u svetu će mnogo lakše naći posao za koji se opredelio. Ova lista je samo nekoliko od prednosti kada je u pitanju upisivanje vašeg deteta u internacionalnu školu. Što je dete duže u školi to ćete više videti dete koje raste uz pravi uzor. Videćete dete koje prihvata svaku kulturu i svaku osobu koja ne izgleda baš kao i on. Razvijena radoznalost kod ove dece je neverovatna i pruža im mogućnost da budu šta god žele u svojoj budućnosti.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *