Da li postoje prisluškivači i kako ih naći

 

Ako vas je uvek zanimalo da li zaista postoje prisluškivači, da li ih ljudi koriste i gde ih sakrivaju možete da nastavite da čitate ovaj tekst i da saznate.

Ako se plašite da vas neko prisluškuje ili želite vi nekoga da prisluškujete postoji mnogo načina da to i uradite. Prisluškivači postoje, dostupni su svima, a neka mesta gde su sakrivane ove sprave su vrlo kreativna. Evo nekih mesta kao primer:

Najkreativnija mesta na kojima se kriju prisluškivači

Ovo što ćete sada pročitati su najkreativnija od mnogih mesta gde možete naći prisluškivač. Postoje još puno ovakvih mesta, a mi smo izabrali nekoliko:

  • Osveživač vazduha – kada god pomirišete lep miris koji kruži vašom hotelskom sobom setite se ovog teksta i potražite bubicu u baš ovom aparatu.
  • Hemijska olovka – bili ste na nekom sastanku sa firmom koja želi da vas otkupi? Poklonili su vam hemijsku? Možda žele da vas špijuniraju i saznaju sve vaše poslovne tajne. Bacite hemijsku i mirno spavajte. 
  • Utičnica – Suludo, ali istinito. Prisluškivači se mogu naći i u utičnicama. Takav posao verovatno rade profesionalci, a za otkrivanje istih ćete morati da pokvarite dosta utičnica.

Kuka za kačenje odeće

Na kukama možete naći svoju jaknu i bade-mantil, ali ispod nje se može naći još nešto. Možda vas hotelski radnici prisluškuju uz pomoć ovih sitnih i neprimetnih predmeta u vašoj sobi. Proverite. Ako nađete prisluškivač najbolja opcija je da nađete drugi hotel u kome ćete biti do kraja vašeg odmora. 

Alarm za buđenje

Na noćnom stočiću pored vaše strane kreveta može da se nalazi alarm za buđenje koji vam izgleda kao ukras u hotelskoj sobi. Pored toga što može da bude dekorativnog karaktera, može da bude i špijunskog. Otvorite zadnji deo budilnika šrafcigerom i uverite se sami. Ako nađete mali mikrofon na zadnjem delu alarma to znači da vas neko prisluškuje. 

Slika

Slika govori više od hiljadu reči, a i vi možda njoj govorite isto toliko. Kao i u filmovima, ramovi i same slike mogu da imaju oči i uši. Proverite zadnji deo slike, opipajte ceo ram i možda nađete spravu kojom uspevaju da vas prisluškuju. Ako ste je našli, izvadite je i uništite. Ako vas slika gleda, kao u filmovima, to znači da pored prisluškivača ima i kameru koja vas snima i posmatra. To nikako nije dobar znak zato je najbolje da pobegnete odatle. 

Prevozno sredstvo

Ako je prevozno sredstvo kojim putujete na posao vaš auto, ako idete na sastanak taksijem ili ste iznajmili auto na putovanju, prvo što biste trebali da uradite jeste da proverite zadnji deo retrovizora. Na njemu možete naći mali mikrofon koji sluša sve što vi govorite. 

Pored ovih, postoje još mnogi načini da se sakrije prisluškivač u vašoj hotelskoj sobi, autu, kancelariji ili kući. Možda na internetu možete da nađete spravu koja odaje da li se i gde se sve nalaze prisluškivači. Sigurno je i to neko izumeo. Pored toga, vodite računa šta pričate u telefon i šta pretražujete na internetu jer je moguće da i to neko gleda. 

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *