Prirodni lekovi protiv upale desni

Kada god imamo neki problem sa zdravljem, pored toga što konsultujemo doktora i krenemo da pijemo prepisanu terapiju, uvek razmislimo i o prirodnim načinima lečenja. O tome bi trebalo da razmišljamo i pre nego što dođe do određene bolesti. Upala desni nije bolest koja nastaje tek tako. Vrlo je poznato kako nastaje i zbog čega.

Naime, upala desni se događa svima onima koji ne ne vode računa o svojoj ličnoj higijeni i koji zanemarju vrlo bitne aspekte kada je očuvanje zdravlja usta i zuba u pitanju. Kada već dođe do upale desni, onda moramo da tragamo za svim mogućim načinima, kako bismo što pre rešili problem i kako ne bi ovaj problem prerastao u mnogo veći problem.  U borbi protiv upale desni mogu vam pomoći i Probotanic eterična ulja. U pitanju su čisti, organski proizvodi koji pomažu i kod drugih oboljenja, pored toga što ublažavaju tegobe koje stvara upala desni. Nešto detaljnije o tome, možete pročitati na ovom linku

Kako da prestane bol – koristite slanu vodu

Upala desni nije samo koja je primetna, nego upala koja se i te kako oseća. Pored crvenila koje se javlja, prisutan je i bol. Ponekad taj bol je teško izdržati. Dok se vaša situacije u vezi sa upalom desni rešava, onda i vi treba da preduzmete neki korak i pomognete sebi. Bolove ćete na najbolji mogući način rešiti tako što ćete u čašu vode sipati jednu kašičicu soli. Dobro bi bilo da voda bude toplija. Ovo ne gutate, već samo promućkate po ustima. Ovo bi trebalo da radite nekoliko puta dnevno i onda ćete smanjiti bol koja je prouzrokovana upalom desni.

Limun i so  – namažite na desni

Limun će odlično delovati, jer sadrži i te kako dobra svojstva. Sa limunom treba da pomešate malo soli. Nakon toga utraljajte na desni i sačekajte malo. Nakon toga trebalo bi da isperete to. Bolovi bi trebalo da nestanu, ali bi takođe trebalo i da na neki način doprinesete sopstvenom ozdravljenju.

limun

Čaj od kamilice

Dobro su poznata sva neverovatna svojstva kamilice. Ako niste znali, vreme je da se malo više informišete. Naime, pored mnogih drugih značajnih kvaliteta koje ima kamilica, ona i te kako može da bude dobar saveznik u vašoj borbi protiv upale desni. Kamilicu možete da pijete ili da njome ispirate usta. Svejedno je, u svakom slučaju će delovati.

Med je vrlo delotvoran

Med ima vrlo specifičan ukus i zbog toga što je sladak mnogi ga obožavaju. Treba znati, da pored toga što je ukusan, med je izuzetno zdrav. Med možete da koristite i kada želite da lečite upalu desni. Sve što treba da uradite jeste da namažete med na desni. I u ovom slučaju budite obazrivi. Znači med mažete samo na desni, ali nikako na zube. Ostavite malo da odstoji i onda isperete ili progutate, šta vam je volja. Ubrzo ćete videti rezultate u smislu poboljšanja vašeg oralnog zdravlja.

med

Beli luk – lek za sve

Kao što je to i med, tako i beli luk ima široku primenu kada govorimo o toj nekoj alternativnoj medicini, odnosno prirodnim lekovima. Dobro je beli luk i jesti, ali dobro je i koristiti ga kao melem za bolna mesta na našem telu. U ovom slučaju dobro je koristiti beli luk kada imate upalu desni. Postupak je isti kao i u svim drugim slučajevima. Treba izgnječiti beli luk, zatim ga pomešati sa malo soli i staviti na desni. Pomaže da bol nestane i rešava problem.

 

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *