Putovanje kao jedan od dobrih životnih navika

Putovanja su jedna od bitnih segmenata kvalitetnog života svake osobe. Oduvek je važilo pravilo da se na svakih šest meseci obavezno mora odmoriti, ali se preporučuje da se taj odmor provede negde van svoje kuće. Obično se dugo traži odgovarajuća destinacija. Ta destinacija mora zadovoljiti nekoliko bitnih stavki, da je neobična i različita u odnosu na već viđene, da se putovanjem mogu upoznati znamenitosti, kultura i tradicija jednog naroda. Već više od tri decenije putovanje u Pariz je uvek u vrhu. Znamenitosti Pariza su jedne od prvih uslova za odabir desinacije. 

Znamenitosti Pariza

Kada se pomene fraza znamenitosti Pariza, više od 95 % ispitanika odgovori da je glavna znamenitost uprav Ajfelov toranj. Ajfelova kula, ili bolje rečeno metalni toranj, koji je smešten na Marsovim poljima, jedan je od najpoznatijih i najtraženijih turističkih simbola grada. Sledeća znamenitost Pariza svakako je Trijunfalna kapija, koja je locirana na trgu Šarla de Gola i čiju je izgradnju započeo sam Napoleon. Kada se kaze reč muzej, veliki deo svetskog stanovništva asocira na muzej Luvr, mesto u kome se čuva poznata slika Mona Liza. Zatim treba pomeuti i Versaj, odnosno kravljevski dvorac, izrađen za vreme Luja XIV. Takođe, svetski je poznata i katedrala Noter Dam. Nabrajajući znamenitosti Pariza, svakako bi se nešto moglo i zaboraviti. Znamenitosti Pariza su višesturke, ogledaju se u specifičnoj arhitekturi, specificnoj tradiciji, kao dugoj istoriji. Njihova vrednostje višestruka. 

Kada najbolje posetiti Pariz?

Odlazak u Pariz iziskuje lepo vreme i dobro raspoloženje. Još jedan preduslov za kvalitetno putovanje je i dobro društvo. Bilo da idete sa prijateljima, voljenom osobom ili evenutalno decom svakako morate pokloniti paznju kada je to pravo vreme. Obzirom da je Pariz specifičnog klimata i da je obdanica izuzetno duga, pa se ima dovoljno vremena obići sve znamenitosti Pariza. Najbolje goišnje doba za posetu grada svetlosti i poznatih znamenitosti Pariza je svakako proleće. Mada i ostala godišnja doba imaju svoje čari. Takođe lepo je u Parizu proslaviti Novu godinu ili neke druge praznike. 

Kako stići do grada svetlosti?

U zavisnosti iz koje zemlje turisti dolaze, prilagođava se prevoz. Naši turisti obično u grad svetlosti odlaze avionom, ređe drumskim putem. Vazduđni saobraćaj značajno poboljšava kvalitet putovanja i sam doživljaj. Odnosno skraćuje vreme provedeno u putu, čini putovanje udobnije i brze. Radi posete čuvenih znameniosti Pariza ljudi pohrle iz raznih krajeva sveta. Prema statistici, Pariz godišnje registurje i više od 16 miliona dolazaka. Budzet ovog grada gosti pune. Za sve znamenitosti Pariza potrebno je platiti ulaznicu. Smeštaj je obično ranije bukiran i blizu centra. Obično su u pitanju hosteli, od kojih se očekuje da budu blizu svih poznatih znamenitosti Pariza. Na taj način turisti ne bi puno vremene trošili od smeštaja do željenih mesta. Potrebno je obezbediti prevoz i sa aerodrome, do hostela. Za to su zaduzene trustičke agencije, ali moguće je i u svojoj režiji. Česte su ponude poput, boravka u Parizu samo tokom vikenda. To je izvodljivo samo ako se putuje avionom. Jer poseta svih znamenitosti Pariza bi bila neizvodljiva ako bi se putovali na drugi način. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *