Razmišljate o tome da ugradite roletne – Evo nekoliko njihovih prednosti

 

Želite imati moderan, energetski efikasan, udoban i siguran dom? Umesto zavesa – onda, ugradite roletne. One predstavljaju dugoročnu investiciju.

Lako ih je prilagoditi svakom obliku prozora i stilu enterijera jer predstavljaju elegantan dodatak. Roletne prozorima daju luksuzan izgled, a prostoriji bolji ambijent. Ali, to nisu jedine koristi. Zapravo, ugradnja roletni nosi sa sobom mnogo prednosti. Evo nekih od njih.

Želite sprečiti alergene – roletne su idealno rešenje za to

Ukoliko uzmete u obzir da su roletne napravljene od pristupačnih materijala koji se lako čiste – onda vam je jasno da će alergijske reakcije biti sprečene. Zavese nasuprot roletnama često privlače čestice polena, prašinu i druge alergene, šireći ih u prostor. Međutim, roletne zarobljavaju alergene spolja i onemogućuju im da prodru u unutrašnjost. Sa jednostavnim čišćenjem možete ukloniti svaku nečistoću i sve ono što vašem zdravlju šteti. 

Izdržljivost i jednostavnost kao glavne osobine

Opet, nasuprot zavesama, roletne se ne habaju i vremenom ne pokazuju znake starenja. Napravljene su od čvrstih materijala, izdržljive, pritom lakirane i zaštićene kako ne bi gubile prvobitnu boju ili se iskrivile. Jednostavne su za upotrebu, što ih čini pogodnim za decu, penzionere i ljude koji se otežano kreću. Ne mogu se zapetljati ili oštetiti tokom korišćenja. A pritom, lako ih je prilagoditi čak i za polukružne prozore. 

Roletne povećavaju sigurnost i privatnost

Ugradnja roletni može povećati sigurnost u domu. S obzirom da su prozori najčešća meta provalnika, roletne ih mogu odvratiti od toga. Tokom provale roletne će praviti buku. Kroz njih se uljez ne može provući niti promatrati vaše pokrete i radnje u prostoriji. Osim toga, one pružaju savršenu privatnost kada ne želite ni da vas susedi i prolaznici vide. Blokirajući svetlost možete uživati u omiljenom filmu i imati mir tokom celog dana. 

Roletne dobro kontrolišu temperaturu

U toku zimskog perioda dom koji ima ugradjene roletne bolje će zadržati toplotu jer se zahvaljujući njima dolazi do blokade ledenog propuha. A tokom leta kuća će duže ostati prohladna. To se događa zato što roletne imaju izolativna svojstva. Ukoliko želite da imate dobru kontrolu temperature, da u unutrašnjosti bude udobno i da ste zaštićeni od vremenskih nepogoda – onda, svakako, trebate ugraditi roletne.

Roletne štede novac jer imaju odlična izolativna svojstva

Dobro je istaći još jednu značajnu prednost ugradnje roletni. A to je da će račun za struju biti manji i do 60 %. Nećete morati da trošite više električne energije kroz klimatizaciju i grejanje, a prostor ćete održati prijatnim za boravak. Pored toga, dobićete značajnu zvučnu izolaciju jer roletne smanjuju nivo buke koja dolazi iz spoljašnje sredine. Na primer, galamu slučajnih prolaznika, prometnog saobraćaja, komšija, kućnih ljubimaca iz okruženja i tako dalje. Ovaj dodatak prozorima uveliko može uticati na vaš komfor. 

Ako razmišljate o tome šta je praktično, lepo i energetski efikasno, onda ćete brzo doći do zaključka da su to roletne. Zahvaljujući roletnama možete stvoriti idealne uslove za život i imati živopisan prostor. Možete odabrati roletne prema širokom opsegu boja i time udahnuti život neutralnim zidovima.  Veliki izbor pvc ili alu roletni u različitim bojama možete pogledati u salonu Beocentar PVC iz Beograda i naše ljubazno osoblje pružiće vam sve neophodne informacije. 

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *