Razlike između punjača za mobilne telefone

Život savremenog čoveka ne bi mogao da se zamisli bez sve tehnike koju posedujemo danas, kao ni bez dobre internet konekcije. Međutim, pored svih tih kompjutera, tableta, drugih uređaja, mobilni telefon je uvek na prvom mestu i sigurno će tako biti stalno, bez ikakvih promena. A da bi mobilni telefon funkcionisao svuda kako je to potrebno, onda je potreban i odgovarajući USB kabl. Kada se pojavio, prvi USB kabl se koristio da poveže računare sa televizorima, uopšte dva uređaja, dok se kod mobilnih telefona nije koristio još uvek.

Kasnije je počeo da se koristi kako bi se telefon povezao sa drugim uređajem, a danas, bez USB kabla nema funkcionisanja, jer je pored svega toga on osnova za punjač za mobilni. Kao i sve, tako se i punjač za mobilni menjao, pa je prešao na korišćenje USB kabla jednog, pa drugog tipa, a danas je to u najvećem broju slučajeva USB tip C.

USB tip C

Obo što je sigurno jeste činjenica da danas još uvek USB tip C nazivamo USB za iPhone. Zašto je to tako? Ova kompanija je osmislila kabl sa konektorima tip C na oba kraja, budući da pokušavaju da ga uvedu kao standard u celom svetu za povezivanje svih mogućih uređaja, što će se na kraju sigurno i desiti, jer se sve više kompanija odlučuje za USB tip C, da li za konektore ili za ulaze na svojim uređajima. USB tip C je s te tačke gledišta jedini kabl koji će biti potreban, nebitno da li se radi o punjenu bilo kojeg uređaja ili o povezivanju neka dva uređaja, što je definitivno i najpraktičnije rešenje. 

Bežični punjač za mobilni

Kako je tehnologija napredovala, tako smo došli do toga da mnogo stvari imamo u bežičnom vidu, od interneta, preko tastature, miša, pa i punjača za mobilni telefon. Pored standardnih prenosivih punjača, bežični punjač za mobilni predstavlja jednu pločicu na koju se telefon jednostavno stavi i njegovo punjenje kreće.

Bežični punjač za mobilni mora da bude povezan sa strujom, da li putem računara ili USB kabla sa računarom ili nekim drugim uređajem, kako bi mogao da ostvari punjenje mobilnog telefona u trenutku kada telefon prislonite ploči. Ovo je odlično rešenje kada vam je, na primer, u toku rada potrebno da vam telefon bude pri ruci, a ne negde na punjaču, pa jednostavno bežični punjač za mobilni prikačite na računar, a telefon vam ostane pored vas gde se inače i nalazi kada mu je baterija puna. 

Držač za telefon

Ako volite da imate sve moguće gedžete koji olakšavaju funkcionisanje sa telefonom, onda vam je definitivno potreban i jedan držač za telefon. Najpre, na držač za telefon možete svoj uređaj postaviti blizu vas dok se puni, tako da možete da pratite neki sadržaj koji vas zanima, a da ne držite telefon u rukama ili da se mučite nameštajući ga da ne padne. Pored toga, držač za telefon je odličan u toku vožnje, te je definitivno sitnica koja vožnju čini dosta bezbednijom, kako po vas, tako i po vaše saputnike, ali i ostale učesnike u saobraćaju.

Veliki izbor kablova i opreme za mobilne telefone možete pronaći u specijalizovanoj radnji za audio i video tehniku Velteh Pro.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *